Sveikuoliški receptai be cukraus ir gliuteno

Obuoliniai keksiukai. Tinka keto

Šie keksiukai ypač greitai ir paprastai pagaminami, nereikalauja daug pastangų ir specialių įgūdžių, todėl tinka net ir pradedantiesiems virtuvėje. Jie ne tik skanūs, bet ir maistingi – gausūs skaidulų, baltymų ir sveikųjų riebalų. Tai puikus pasirinkimas pusryčiams, lengvam užkandžiui kelionėje ar net kaip skanus desertas, kurį galite neštis į svečius. Be to, dėl natūralių ingredientų šie keksiukai ilgai išlieka švieži, todėl galite jais mėgautis net kelias dienas!

Skaityti visą →

Bazilikų pesto. Tinka Keto.

Bazilikų pesto yra itin universalus: šis žalios spalvos brangakmenis paskleidžia savo magišką skonį ne makaronų patiekaluose. Naudokite jį kaip padažą ant grilintos vištienos ar žuvies, įvairių daržovių. Tai greitas būdas paversti bet kokį patiekalą ypatingu. Pasigaminus pesto daugiau, laikykite šaldytuve ir mėgaukites visus metus. Juk bazilikas yra puikus antioksidantų šaltinis, padedantis kovoti su laisvaisiais radikalais. Jame taip pat gausu vitamino K, kuris svarbus kaulų sveikatai ir kraujo krešėjimui.

Skaityti visą →

Cukinijų blynai su lašiša. Tinka Keto

Stulbinamas vasaros skonių derinys! Galima Keto ir ne keto versija.Šie blyneliai nustebins išrankiausio gurmano poreikį. Labai skanūs ir šalti. Beje, kai pasisūdau daugiau lašišos, nesinori valgyti vien tik sumuštinių… Taigi, puiki proga paįvairinti savo meniu.

Skaityti visą →

Vasaros daržovių apkepas

Lengvai paruošiamas ir labai maistingas apkepas gali tapti jūsų vasaros valgiaraščio hitu. Užtruksite 15 minučių paruošimui, o visa kitą laiką atliks orkaitė. Vasarą verta valgyti kuo daugiau cukinijų patiekalų, nes jos lengvai virškinamos, turi daug vandens, o tai padeda išlaikyti organizmo hidrataciją karštomis dienomis, kai daug prakaituojame. Be to, cukinijos yra mažai kaloringos, todėl neleis kisti kūno formoms ir jose gausu maistinių medžiagų. Galimos įvairios apkepo versijos, o taip pat ir KETO variantas.

Skaityti visą →

Rabarbarų pyragas. Tinka keto

Dar vienas mano atradimas- rabarbarų pyragas! pati rabarbarų neauginu, bet gavusi dovanų, panorau išmėginti. Atraskite ir jūs nepakartojamo skonio keto draugišką pyragą – švelnus, gaivus ir mažai kaloringas desertas, kuriame dera saldumas, rūgštumas ir biskvito minkštumas. Tobulas derinys, o svarbiausia – paruošiamas itin greitai!

Skaityti visą →

5 daržovių salotos. Tinka keto

Šis patiekalas tinka bet kuriam maitinimuisi: pusryčiams bus toks sotus, kad nenorėsite iki pietų užkandžiauti. Pietums ši gausi lėkštė suteiks jums energijos ir neapsunksite. Vakarienei suvalgę šią porciją, duosite darbo žarnyno bakterijoms ir ramiai miegosite. Galite varijuoti su sezoniniais ingredientais ir atrasti 5 įvairias daržoves kasdien.

Skaityti visą →

Aguonų pyragas be miltų

Jei spintelėje nėra jokių miltų, o norite skanaus pyrago, šis receptas jums. Jame nėra ne tik miltų, bet ir jokio pridėtinio cukraus ar saldiklių. Saldumas iš natūralių džiovintų vaisių, nedaug sviesto, o baltymų ir skaidulinių medžiagų kiekis tiesiog wow! Paruošti tešlą užtruksite 20-25 minutes, priklausomai nuo įgūdžių, bet nepavykti jis negali net ir kepant pirmą savo gyvenime pyragą.

Skaityti visą →

Paukštiena žemoje temperatūroje

Pasiilgote burnoje tirpstančios mėsytės? Sudėkite viską kas išvardinta ir sėskite mėgauti po 2,5 val sultingiausia paukštiena! Taip gaminti paukštieną sveikiau todėl, kad žema temperatūra padeda išsaugoti mėsos sultingumą ir skonį bei sumažina tikimybę, kad mėsa taps sausa ar perkepta. Taip ir sutaupysite laiko, nes skanaus kepsnio paruošimui teužtruksite 15 minučių. Visa kita atliks orkaitė.

Skaityti visą →

RAUDONIEJI KOPŪSTAI SU PAUKŠTIENOS KUMPELIAIS

Raudonieji kopūstai ir paukštienos kumpeliai yra nedidelio kaloringumo produktai, todėl tai gali būti sveikas ir maistingas patiekalas ypaę tinkanties sočiai, skaniai vakarienei. Dėl didelio skaidulų kiekio esančio kopūstuose, pavalgę jausitės ilgai sotūs ir padės išvengti vakarinio užkandžiavimo. Tai puikus patiekalas, kuris yra subalansuotas tiek pagal skonį, tiek pagal maistines vertes. Gaminamas 30 minučių.

Skaityti visą →

Skumbrė su brokoliais kokoso piene

Valgyti kuo daugiau žuvies – reiškia būti sveikesniems. Juk sakoma, kad maistas turi būti vaistas! Tačiau vaistai neskanūs, o šis patiekalas yra labai skanus. Derindami brokolius su skumbre ir kokos pienu, jūs ne tik suteikiate kūnui naudingų medžiagų, bet galite mėgautis rytietiškais skoniais ir būti sotūs. Be to, troškinant skumbrę kokoso piene, dingsta specifinis jos skonis ir kvapas.

Skaityti visą →

Lašiša voveraičių padaže su citrininiais ryžiais

Pats paprasčiausias šventinis ar kasdieninis patiekalas, kurį gali paprastai paruošti net ir nemokantys gaminti – tai lašišos kepsnys. Galima šią žuvį sugadinti tik vieninteliu būdu – ją perkepant. Suderinus šią žuvį su kreminiu grietinėlės padažu ir mėsingomis voveraitėmis, pasimėgausite sočiu, gomurį glostančiu patiekalu ir gausite didelę maistinių medžiagų porciją. Jei jį ruošite šventėms, išsilaisvinsite nuo ilgo stovėjimo virtuvėje. 20 minučių ir viskas paruošta!

Skaityti visą →

Keto duona + video receptas laidoje “Klauskite daktaro”

Ši duona yra tinkama keto dietai, kurioje mažinamas angliavandenių suvartojimas ir pabrėžiamas riebalų vartojimas. Ji yra pagaminta iš natūralių ir maistingų ingredientų, tokių kaip migdolai, moliūgų sėklos, sezamo sėklos, kokosų miltai ir psyllium husk milteliai, kurie suteikia daug baltymų, skaidulų ir naudingųjų riebalų. Daugelis keto dietos šeimininkų stengiasi išvengti gliuteno ir ši duona yra puikus variantas, nes joje nėra tradicinių miltų.

Skaityti visą →

1 2 3 5