Sveikuoliški receptai be cukraus ir gliuteno

3 spalvų šakniagumbių salotos. Tinka keto

Šiais metais užsiauginome įvairių šakninių daržovių: dviejų spalvų morkų, kaliaropių, ropių ir baltųjų ridikų. Derinant jas tarpusavyje, parinkus tinkamą, įdomaus skonio padažą, šis receptas gali būti ne paprastos salotos prie pagrindinio patiekalo, bet, suderintas su kokybiškais baltymais ir riebalais, puikus pietų ar vakarienės maistas.

Skaityti visą →

VAKARIENĖ VIDURŽEMIO JŪROS STILIUMI. Tinka Keto

Sotu, skanu, neapsunkina kūno, primena geras atostogas Graikijoje….Jei norite nuvyti netikusias mintis apie pasiklydusį pavasarį ar neaiškias vasaros atostogas, o gal atsibodo rudens dargana, kviečiu patiems susikurti vasarišką vaizdelį namuose ir lėkštėse. Tai ypač tinkantis patiekalas romantiškai vakarienei.

Skaityti visą →

Citrininiai keksiukai. Tinka keto

Keksiukai visada laimi prieš tortus ir pyragus: juos patogu porcijuoti, patinka ne tik vaikams, galima įvairiai ir skirtingai juos papuošti, patogu laikyti, jei išsikepi didesnį kiekį ir t.t. O gaivūs, su rūgštele keksiukai yra vienas geriausių pasirinkimų bet kokiai šventei ar savaitgalio pasisėdėjimui. Šiuos keksiukus paruošti užtruksite vos 20 minučių.

Skaityti visą →

Aguoniniai keksiukai. Tinka KETO

Nežinau kodėl. bet aguonas prisimename tik artėjant Kūčių ir Kalėdų šventėms. Prieš šių keksiukų receptą įdėjau tik dalelę naudų, kurias galime gauti, valgydami aguonas. Ne be reikalo aguonų sėklų aliejus yra vos ne brangiausias iš visų aliejų! Kai sužinosite, kokios jos naudingos mūsų sveikatai ir grožiui, tikiu, kad dažniau kepsite šiuos keksiukus. Juolab juos iškepti-vieni juokai.

Skaityti visą →

Lašininės duonelės. Tinka Keto

Bagetės, bagetės, bagetės…. Jos taip kvepia parduotuvėje, viliodamos jas dėti į pirkinių krepšelį. Ne, ne, ne…. mano protas neaptemdytas modifikuotų kvietinių grūdų pinklėmis, todėl kraunu į krepšelį trūkstamus miltus ir einu namo išsikepti šias bagetes. WOW! Kaimynai atbėga ir klausia: „Kepi picą?“ Taip, jas kepant, kvapas pasklinda toks kaip picerijose. Užuoskite ir jūs.

Skaityti visą →

SILKUTĖ SU ŠILTAIS KOPŪSTAIS. Tinka Keto

Dalindamasi receptais su Jumis, vis noriu pasiųsti aiškią žinutę : maistą reikėtų gaminti kuo trumpiau ir paprasčiau! Taip išmoksime valgyti vertingą maistą, nesibaidysime gaminimo proceso, kurį dažnai vadiname varginančiu. Nuoširdžiai sakau, kad bet kokių pietų ar vakarienės gaminimui stengiuosi neužtrukti ilgiau nei 10-15 minučių! Štai ir dabar, grįžusi po darbų, po 12 minučių pakviečiau šeimyną sėsti prie stalo.

Skaityti visą →

VAFLIUKAI-DUONELĖS. Tinka Keto

Kai namuose nėra duonos, o jos norisi prie kokių nors patiekalų, imuosi gudrybės: išsikepu vafliukus – duoneles, kurie skanūs šalti ir šilti bei skoniu tinka prie įvairiausių patiekalų ( sriubos, omleto, troškinio). Tokie vafliukai-duonelės labai sutaupo laiką virtuvėje ir pradžiugina vaflių garbintojus.Greita, patogu, skanu!

Skaityti visą →

Peraugusių agurkų salotos. Tinka Keto

Peraugę agurkai labai populiarūs Indijoje. Jie dažnai naudojami daugelyje Indijos patiekalų tokių kaip raita (pikantiškas agurkų padažas), troškiniuose, tarkuoti, kepti arba marinuoti. Mes dažnai išsiunčiame peraugusius agurkus į kompostą dėžę. O be reikalo, nes jie yra mėsingi ir tinkami rauginimui bei salotoms. Rekomenduoju išmėginti šias salotas.

Skaityti visą →

SKUMBRĖ SU ŠPARAGAIS. Tinka Keto

Dažnai vengiama namuose gaminti žuvies patiekalus dėl sklandančio nemalonaus žuvies kvapo. Tačiau yra kai kurių paslapčių, kurias panaudoję, išvengsite šios bėdelės. Rinkitės greitai pagaminamus žuvies patiekalus. Skumbrė tam tiks tobulai, nes jau po 7-9 minučių ji bus tinkama valgyti. Išmėginkite šį patiekalą ir vėl norėsite kartoti.

Skaityti visą →

GREITA VAKARIENĖ SU jūros dumbliais.

Japonijoje jūros dumbliai yra vertinami ir vartojami įvairiais būdais: į sušį, sriubas, ledus, troškinius ir yra kasdieniniame japono meniu. Gal todėl ir nutukimo procentas Japonijoje yra vos 4,3 proc. Lietuvoje dumbliai naudojami kaip pagalbiniai ingredientai ar sušių gamybai. Išmokime ir mes įtraukti kuo dažniau jūros dumblių į savo racioną.

Skaityti visą →

1 2 3 4 5