Apie sveiką mitybą ir gyvenseną

Cukraus pinklės

Cukrus yra ne tik tuščios kalorijos, bet ir vienas pagrindinių veiksnių, prisidedančių prie lėtinių ligų vystymosi. Jo poveikis smegenims, medžiagų apykaitai ir bendrai sveikatai yra gerai dokumentuotas moksliniais tyrimais. Kaip cukrus ir aukšto glikeminio indekso produktai veikia mūsų organizmą, kodėl sukelia priklausomybę ir kokios ligos su juo siejamos? Sužinosite perskaitę šį straipsnį, paremtą naujausiais moksliniais tyrimais apie paslėpto cukraus pavojus bei sveikesnes alternatyvas be gliuteno ir dirbtinių saldiklių.

Skaityti visą →

Kuo vertingos uogos? 

Kvapnios, saldžios uogos-tai puikus desertas, maistas ir vaistas. Uogos – vertingas vitaminų ir antioksidantų šaltinis, tačiau kaip jas išsirinkti, kur pirkti – šviežias ar šaldytas? Kiek jų galima suvalgyti per dieną ir kuo jos skiriasi nuo vaisių? Uogų kaloringumas, maistinė vertė ir poveikis sveikatai yra skirtingi, tačiau tai yra super maistas, kurį turėtume rinktis vietoj bet kokio kito deserto ar pramonės sukurto maisto. Sužinokite, kaip tinkamai jas nuplauti, laikyti ir perdirbti, kad išsaugotumėte maksimalų maistingumą bei skonį.

Skaityti visą →

Gliuteno žala ir begliutenių miltų alternatyvos

 

Skaityti visą →