UžkandžiaiSveikuoliški receptai be cukraus ir gliuteno

Imbieriniai sausainiai iš 5 ingredientų

Kvepiantys Kalėdų stebuklai! Šie jaukūs, natūraliai saldūs sausainiai su datulėmis, riešutų kremu ir šildančiais prieskoniais ne tik pripildys namus šventinės magijos, bet ir nustebins paprastu paruošimu bei skoniu. Lengvai pagaminami, ilgai išliekantys gardūs, o jų kepimas – puikus užsiėmimas su vaikais! Traškūs išorėje, minkšti viduje – tobulas gardėsis žiemos vakarams ar dovana mylimiems žmonėms.

Skaityti visą →

Šaltojo sezono vafliai

Dažnai prapjauname moliūgą ir neturime fantazijos kur ir kaip jį suvartoti. Siūlau išmėginti nuostabų apelsino ir moliūgo derinį. Greitai paruošiami, be gliuteno (glitimo) ir cukraus, daug baltymų turintys sveiki vafliai! Puikaus skonio tiek šilti, tiek šalti. Jie minkšti, kvapnūs ir natūraliai saldūs. Tai tobulas pasirinkimas sveikiems pusryčiams! Moliūgas yra labai maistingas, turtingas beta karotenu, skaidulomis ir antioksidantais bet kurių patiekalų ingredientas. Jis gerina virškinimą, imunitetą ir širdies veiklą. Jis suteikia kepiniams natūralų saldumą, turi mažai kalorijų ir daug naudos organizmui!

Skaityti visą →

Kokosiniai saldainiai su riešutais

Tai ne tik desertas, bet ir būdas pasirūpinti savimi bei artimaisiais. Juos pagaminti taip paprasta, kad net pirmą kartą gaminant pavyks idealiai. Tad pasiruoškite ingredientus ir skubėkite sukurti kažką ypatingo!

Šie kokosų saldainiai puikiai tinka kaip rankų darbo dovana, kuri išreiškia nuoširdų rūpestį savo artimaisiais. Supakuoti į dailią dėžutę ar popieriuką, jie taps jaukia, gardžia ir sveikatai palankia staigmena artimiesiems. Tai dovana, kuri ne tik primins rojaus skonį, bet ir kalba apie atsakingą požiūrį į sveikatą.

Skaityti visą →

Obuoliniai keksiukai. Tinka keto

Šie keksiukai ypač greitai ir paprastai pagaminami, nereikalauja daug pastangų ir specialių įgūdžių, todėl tinka net ir pradedantiesiems virtuvėje. Jie ne tik skanūs, bet ir maistingi – gausūs skaidulų, baltymų ir sveikųjų riebalų. Tai puikus pasirinkimas pusryčiams, lengvam užkandžiui kelionėje ar net kaip skanus desertas, kurį galite neštis į svečius. Be to, dėl natūralių ingredientų šie keksiukai ilgai išlieka švieži, todėl galite jais mėgautis net kelias dienas!

Skaityti visą →

Bazilikų pesto. Tinka Keto.

Bazilikų pesto yra itin universalus: šis žalios spalvos brangakmenis paskleidžia savo magišką skonį ne makaronų patiekaluose. Naudokite jį kaip padažą ant grilintos vištienos ar žuvies, įvairių daržovių. Tai greitas būdas paversti bet kokį patiekalą ypatingu. Pasigaminus pesto daugiau, laikykite šaldytuve ir mėgaukites visus metus. Juk bazilikas yra puikus antioksidantų šaltinis, padedantis kovoti su laisvaisiais radikalais. Jame taip pat gausu vitamino K, kuris svarbus kaulų sveikatai ir kraujo krešėjimui.

Skaityti visą →

Keto duona + video receptas laidoje “Klauskite daktaro”

Ši duona yra tinkama keto dietai, kurioje mažinamas angliavandenių suvartojimas ir pabrėžiamas riebalų vartojimas. Ji yra pagaminta iš natūralių ir maistingų ingredientų, tokių kaip migdolai, moliūgų sėklos, sezamo sėklos, kokosų miltai ir psyllium husk milteliai, kurie suteikia daug baltymų, skaidulų ir naudingųjų riebalų. Daugelis keto dietos šeimininkų stengiasi išvengti gliuteno ir ši duona yra puikus variantas, nes joje nėra tradicinių miltų.

Skaityti visą →

AGUONINIAI KEKSIUKAI. Tinka keto

Ar teko paruošti keksiukus per 3 minutes? Ir dar su aguonomis!!! Pamėginkite ir nustebsite ne tik nuo paruošimo greičio, bet ir sodraus skonio. Aguonos turi mažai kalorijų, todėl galite mėgautis šiais keksiukais ir nebijoti jų paragauti net vakare. Šis receptas subalansuotas keto mitybai, bet, pakeitus miltus, galite turėti kitokio skon io, struktūros ir naudos.

Skaityti visą →

Kalėdinis meduolis. Tinka keto + VIDEO receptas

Išsikepkite Kalėdų pyragą patys – tai smagus kūrybinis procesas ir nuostabus Kalėdų kvapas namuose! Jūsų šeimai suteiks ypatingą jausmą valgyti savo pačių kūrinį. Tai gera proga išmėginti naują receptą, gaminant aptarti prabėgusius metus ir tuo pačiu išreikšti meilę vienas kitam ir patirti šventinės džiaugsmo džiugesį! Šiame recepte dar atskleisiu Kalėdinių prieskonių naudas!

Skaityti visą →

Apelsininiai „brauniai“

Šie gaivūs apelsinais ir šokoladu kvepiantys kepiniai, be pridėtinio cukraus ir gliuteno – tai puikus būdas mėgautis šventiniu skoniu nors ir kasdien, neaukojant sveikatos. O svarbiausia! – juos pagaminti tetruksite 8-10 minučių:).  Apelsinai stiprina imuninę sistemą ir skatina kolageno gamybą. .Juos vartojant gausite ne tik skaidulų, vitamino C, antioksidantų, bet ir visaverčių baltymų ir gerųjų riebalų. Kakava gali padėti išlaisvinti endorfinus ir serotoniną, kurie gerina nuotaiką.

Skaityti visą →

Sūrio sausainiai. Tinka keto

Brie sūris suteikti džiaugsmo dėl savo subtilaus ir kreminio skonio. Jis mėgstamas šefų kaip unikalaus skonio padažų komponentas. Tačiau jis gali būti panaudojamas ir kepant sausainius-duoneles. Šie sausianiai ne tik labai greitai pagaminami (gamyba truks tik 15 minučių), bet nustebins namiškius ir svečius kaip sotus, sodraus skonio užkandis, duonelė ar pagrindas vienakąsniams patiekalams. Ant jų galima dėti varškės kremą ar žuvį. Tuomet tešlos papildomai sūdyti nereikia.

Skaityti visą →

Šokoladiniai – obuoliniai sausainukai

Šių sausainių gamybai naudoju žemės riešutų kremą be cukraus ir migdolų miltus. Šie produktai gali prisidėti prie tinkamo sveikųjų riebalų kiekio vartojimo. Riešutų riebalai teigiamai veikia odą. Kakava yra geros nuotaikos garantas ir gamina neurotransmiterius streso mažinimui. Kofeinas, esantis kakavoje, gali padėti pagerinti kraujotaką ir širdies sveikatą. Rinkitės šokoladą, kuriame nėra daug cukraus ir blogų riebalų, nes turėsite mažesnę naudą ir daugiau kalorijų.

Skaityti visą →

Kakaviniai-moliūginiai keksiukai 

Jei norite, kad niekas nepastebėtų, jog šiuose keksiukuose yra daržovių, naudokite du slaptus ingredientus: 100 proc. kakavą ir skaldytas kakavos pupeles. Šie produktai suteikia keksiukams intensyvų šokoladinį skonį, kurį daugelis žmonių mėgsta. Kakavos pupelės yra geras šaltinis skaidulinių medžiagų, geležies, Q 10, antioksidantų ir kitų maistinių medžiagų. O tai iškelia keksiukų maistinę vertę.

Skaityti visą →

1 2