Pietūs ir vakarienėSveikuoliški receptai be cukraus ir gliuteno

3 spalvų šakniagumbių salotos. Tinka keto

Šiais metais užsiauginome įvairių šakninių daržovių: dviejų spalvų morkų, kaliaropių, ropių ir baltųjų ridikų. Derinant jas tarpusavyje, parinkus tinkamą, įdomaus skonio padažą, šis receptas gali būti ne paprastos salotos prie pagrindinio patiekalo, bet, suderintas su kokybiškais baltymais ir riebalais, puikus pietų ar vakarienės maistas.

Skaityti visą →

VAKARIENĖ VIDURŽEMIO JŪROS STILIUMI. Tinka Keto

Sotu, skanu, neapsunkina kūno, primena geras atostogas Graikijoje….Jei norite nuvyti netikusias mintis apie pasiklydusį pavasarį ar neaiškias vasaros atostogas, o gal atsibodo rudens dargana, kviečiu patiems susikurti vasarišką vaizdelį namuose ir lėkštėse. Tai ypač tinkantis patiekalas romantiškai vakarienei.

Skaityti visą →

SILKUTĖ SU ŠILTAIS KOPŪSTAIS. Tinka Keto

Dalindamasi receptais su Jumis, vis noriu pasiųsti aiškią žinutę : maistą reikėtų gaminti kuo trumpiau ir paprasčiau! Taip išmoksime valgyti vertingą maistą, nesibaidysime gaminimo proceso, kurį dažnai vadiname varginančiu. Nuoširdžiai sakau, kad bet kokių pietų ar vakarienės gaminimui stengiuosi neužtrukti ilgiau nei 10-15 minučių! Štai ir dabar, grįžusi po darbų, po 12 minučių pakviečiau šeimyną sėsti prie stalo.

Skaityti visą →

SKUMBRĖ SU ŠPARAGAIS. Tinka Keto

Dažnai vengiama namuose gaminti žuvies patiekalus dėl sklandančio nemalonaus žuvies kvapo. Tačiau yra kai kurių paslapčių, kurias panaudoję, išvengsite šios bėdelės. Rinkitės greitai pagaminamus žuvies patiekalus. Skumbrė tam tiks tobulai, nes jau po 7-9 minučių ji bus tinkama valgyti. Išmėginkite šį patiekalą ir vėl norėsite kartoti.

Skaityti visą →

GREITA VAKARIENĖ SU jūros dumbliais.

Japonijoje jūros dumbliai yra vertinami ir vartojami įvairiais būdais: į sušį, sriubas, ledus, troškinius ir yra kasdieniniame japono meniu. Gal todėl ir nutukimo procentas Japonijoje yra vos 4,3 proc. Lietuvoje dumbliai naudojami kaip pagalbiniai ingredientai ar sušių gamybai. Išmokime ir mes įtraukti kuo dažniau jūros dumblių į savo racioną.

Skaityti visą →

Sveikatos troškinys

Šį patiekalą galima prisitaikyti pagal individualius poreikius: tai yra pridėti arba pašalinti nemėgstamus ingredientus pagal savo skonį ar pakeisti maistinę vertę. Troškinyje gausu įvairių daržovių, todėl šis patiekalas gali prisidėti prie didesnio kasdienio daržovių suvartojimo. O dėl baltymų, riebalų ir skaidulų gausos, pavalgius troškinio, ilgai būsite sotūs, bet neapsunkę.

Skaityti visą →

Vieno puodo receptas. Tinka keto

Šis patiekalas yra labai lengvai ir greitai paruošiamas, todėl tai puikus pasirinkimas užimtiems žmonėms, kurie nori valgyti sveiką maistą. Patiekalo skonis gali būti papildytas kitomis daržovėmis, šviežiomis žolelėmis, riešutų kremu, suteikiant jam papildomą skonį ir vertę. Taip pat jį galiuma greitai pateikti netikėtiems svečiams, nes atrodo patraukliai ir vakare neapsunkins skrandžio.

Skaityti visą →

Vegetariška lazanija

Skirtingai nei tradicinės lazanijos, ši yra labai greitai paruošiama, nes nereikia apvirti lazanojos lakštų IR BE GLIUTENO! Šis receptas gali būti ne tik sveikas ir maistingas valgis, bet ir suteikia galimybę kurti bei sunaudoti daržoves, kurios gali likti nuo kitų patiekalų arba iš sodo derliaus. Taip galime sumažinti maisto švaistymą, taupyti šeimos biudžetą ir valgyti įvairesnių daržovių. Vegetariška lazanija gali būti gera alternatyva, mažinant mėsos vartojimą.

Skaityti visą →

Universalios salotos. Tinka Keto

Cukinijas gali valgyti bet kokio amžiaus ir beveik visomis ligomis sergantys žmonės. Sergantys diabetu ar norintys jo išvengti, šią daržovę turėtų dėti į savo lėkštę kuo dažniau. Jei turite padidėjusį kraujospūdį, pati mylimiausia jūsų daržovė turi tapti cukinija, nes joje yra daugiau kalio nei banane. Ši daržovė gerbiama širdies gydytojų dėl kalio bei tirpių skaidulų, kurios atsakingos už cholesterolio mažinimą kraujyje.

Skaityti visą →

Moliūgų sriuba su grybais

Moliūgas yra puikus beta-karoteno šaltinis, kuris yra svarbus antioksidantas ir organizme virsta vitaminui A. Vitaminas A reikalingas geram regėjimui, būtinas odos ir gleivinės sveikatai. Moliūgai yra ne tik skani, bet ir labai naudinga daržovė. Baravykai, džiovinti ar šaldyti, yra vitamino K šaltinis, kuris gali sumažinti osteoporozės riziką ir prisidėti prie ligos prevencijos.

Skaityti visą →

Greita vakarienė

Šiame patiekale suderinami žuvies ir tuno baltymai, lęšių ir salotų skaidulinės medžiagos, o tai sudarydo subalansuotą ir maistingą vakarienės kombinaciją. Pridėtas tahini padažas praturtina patiekalą Rytų virtuvės skoniu. Įvairių ingredientų derinys suteikia platų skonių spektrą: nuo švelnaus tuno iki gaivaus agurko ir aromatingų prieskoninių žolelių.

Skaityti visą →

Matjes silkė su saldžiomis bulvėmis

Super greitas ir maistingas tradicinis, bet paįvairintas Nyderlandų patiekalas. Matjes – tai ypatingu būdu brandinama silkė, kurios skonis yra švelnus ir šiek tiek saldokas. Matjes silkė dažnai patiekiama su svogūnais, agurkais arba ruginės duonos gabaliukais. Šią silkutę nebereikia niekaip apdoroti, o tik šalia suderinti mėgstamus ingredientus.

Skaityti visą →

1 2 3