Vegetariški ir veganiškiSveikuoliški receptai be cukraus ir gliuteno

Bazilikų pesto. Tinka Keto.

Bazilikų pesto yra itin universalus: šis žalios spalvos brangakmenis paskleidžia savo magišką skonį ne makaronų patiekaluose. Naudokite jį kaip padažą ant grilintos vištienos ar žuvies, įvairių daržovių. Tai greitas būdas paversti bet kokį patiekalą ypatingu. Pasigaminus pesto daugiau, laikykite šaldytuve ir mėgaukites visus metus. Juk bazilikas yra puikus antioksidantų šaltinis, padedantis kovoti su laisvaisiais radikalais. Jame taip pat gausu vitamino K, kuris svarbus kaulų sveikatai ir kraujo krešėjimui.

Skaityti visą →

Vasaros daržovių apkepas

Lengvai paruošiamas ir labai maistingas apkepas gali tapti jūsų vasaros valgiaraščio hitu. Užtruksite 15 minučių paruošimui, o visa kitą laiką atliks orkaitė. Vasarą verta valgyti kuo daugiau cukinijų patiekalų, nes jos lengvai virškinamos, turi daug vandens, o tai padeda išlaikyti organizmo hidrataciją karštomis dienomis, kai daug prakaituojame. Be to, cukinijos yra mažai kaloringos, todėl neleis kisti kūno formoms ir jose gausu maistinių medžiagų. Galimos įvairios apkepo versijos, o taip pat ir KETO variantas.

Skaityti visą →

Keptos moliūgo riekės su grybais

Keptas moliūgas su troškintais grybais yra puikus patiekalas, nes jame susilieja moliūgo švelnumas ir grybų sultingumas, kuris suteikia unikalų skonio duetą. Tai taip pat sveika ir maistinga dermė, nes gausybė vitaminų, mineralų ir skaidulų. Šis patiekalas tinka tiek vegetarams, tiek visiems, kurie ieško skanaus ir sotaus patiekalo vakarienei.

Skaityti visą →

Šokoladiniai – obuoliniai sausainukai

Šių sausainių gamybai naudoju žemės riešutų kremą be cukraus ir migdolų miltus. Šie produktai gali prisidėti prie tinkamo sveikųjų riebalų kiekio vartojimo. Riešutų riebalai teigiamai veikia odą. Kakava yra geros nuotaikos garantas ir gamina neurotransmiterius streso mažinimui. Kofeinas, esantis kakavoje, gali padėti pagerinti kraujotaką ir širdies sveikatą. Rinkitės šokoladą, kuriame nėra daug cukraus ir blogų riebalų, nes turėsite mažesnę naudą ir daugiau kalorijų.

Skaityti visą →

Salotos su pankoliu. Tinka keto

Kodėl reikia susidraugauti su pankolio šaknimi? Pankolis yra adaptogenas, tai reiškia, kad jis reguliuoja hormonų lygį ir pagerina bendrą organizmo atsparumą stresui. Jis gali padėti sustiprinti imuninę sistemą ir sumažinti riziką susirgti peršalimo ar gripo ligomis. Pankolis padeda sureguliuoti kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje. Ši daržovė gali padėti pagerinti koncentraciją, atmintį ir kognityvines funkcijas. Paragauti būtina!

Skaityti visą →

Salotos „Šilta-šalta“. Tinka Keto

Ką galima iki soties prisivalgyti (tiksliau prisikimšti) vakare be sąžinės graužimo, kad po to nesinorėtų darinėti šaldytuvo ir jaustumeisi laimingas, neapsunkęs. Va kaip tik tokį patiekalą, kuriame puikiai dera šaltos ir šiltos daržovės, o gomurį glostys minkštas sūris. O ir užtruks tik 10 minučių.

Skaityti visą →

Peraugusių agurkų salotos. Tinka Keto

Peraugę agurkai labai populiarūs Indijoje. Jie dažnai naudojami daugelyje Indijos patiekalų tokių kaip raita (pikantiškas agurkų padažas), troškiniuose, tarkuoti, kepti arba marinuoti. Mes dažnai išsiunčiame peraugusius agurkus į kompostą dėžę. O be reikalo, nes jie yra mėsingi ir tinkami rauginimui bei salotoms. Rekomenduoju išmėginti šias salotas.

Skaityti visą →

GREITA VAKARIENĖ SU jūros dumbliais.

Japonijoje jūros dumbliai yra vertinami ir vartojami įvairiais būdais: į sušį, sriubas, ledus, troškinius ir yra kasdieniniame japono meniu. Gal todėl ir nutukimo procentas Japonijoje yra vos 4,3 proc. Lietuvoje dumbliai naudojami kaip pagalbiniai ingredientai ar sušių gamybai. Išmokime ir mes įtraukti kuo dažniau jūros dumblių į savo racioną.

Skaityti visą →

Sveikatos troškinys

Šį patiekalą galima prisitaikyti pagal individualius poreikius: tai yra pridėti arba pašalinti nemėgstamus ingredientus pagal savo skonį ar pakeisti maistinę vertę. Troškinyje gausu įvairių daržovių, todėl šis patiekalas gali prisidėti prie didesnio kasdienio daržovių suvartojimo. O dėl baltymų, riebalų ir skaidulų gausos, pavalgius troškinio, ilgai būsite sotūs, bet neapsunkę.

Skaityti visą →

Baklažanų-graikinių riešutų kremas. Keto

Baklažanas – skaidulinėmis medžiagomis turtinga daržovė. Tai reiškia, kad suvalgius baklažanų patiekalą, virškinimas ir peristaltika suaktyvės, ilgiau išliks sotumo jausmas, kuris gali būti naudingas reguliuojant svorį. Taip pat baklažanuose yra įvairių vitaminų ir antioksidantų, gausu geležies. Pasigaminus didesnį kiekį, nereikės kelias dienas sukti galvą ką vertingo suvalgyti.

Skaityti visą →

Vegetariška lazanija

Skirtingai nei tradicinės lazanijos, ši yra labai greitai paruošiama, nes nereikia apvirti lazanojos lakštų IR BE GLIUTENO! Šis receptas gali būti ne tik sveikas ir maistingas valgis, bet ir suteikia galimybę kurti bei sunaudoti daržoves, kurios gali likti nuo kitų patiekalų arba iš sodo derliaus. Taip galime sumažinti maisto švaistymą, taupyti šeimos biudžetą ir valgyti įvairesnių daržovių. Vegetariška lazanija gali būti gera alternatyva, mažinant mėsos vartojimą.

Skaityti visą →

Universalios salotos. Tinka Keto

Cukinijas gali valgyti bet kokio amžiaus ir beveik visomis ligomis sergantys žmonės. Sergantys diabetu ar norintys jo išvengti, šią daržovę turėtų dėti į savo lėkštę kuo dažniau. Jei turite padidėjusį kraujospūdį, pati mylimiausia jūsų daržovė turi tapti cukinija, nes joje yra daugiau kalio nei banane. Ši daržovė gerbiama širdies gydytojų dėl kalio bei tirpių skaidulų, kurios atsakingos už cholesterolio mažinimą kraujyje.

Skaityti visą →

1 2