Imbieriniai sausainiai iš 5 ingredientų

Imbieriniai sausainiai iš 5 ingredientų
🎄Šiandien mano virtuvė kvepia Kalėdomis! 🍪✨ 🎁Iškepiau imbierinius sausainius, kurie yra ne tik skanūs, bet ir sveiki – be gliuteno, be pieno produktų ir be pridėtinio cukraus. 💛
🎆Kalėdų laukimas man visada asocijuojasi su šiluma, kvapniais prieskoniais ir kūryba virtuvėje. Seniau imbieriniai sausainiai simbolizavo ne tik gardumą, bet ir dalinimosi džiaugsmą – juk taip smagu juos kepti, puošti, dalinti ir ragauti kartu su artimaisiais!
Tai gali būti puiki dovana!
😍Šie sausainiai dvelkia šiltais prieskoniais: gvazdikėliais, imbieru, apelsino žievele, kardamonu ir cinamonu, o jų gamyba paprasta ir greita!
👉Štai receptas, jei norėtumėte prisidėti prie šventinės tradicijos. Reikės:
200 g datulių
3 kiaušinių
300 g migdolų miltų
50 g alyvuogių aliejaus
250 g riešutų kremo
Prieskoniai: maltų gvazdikėlių, kardamono, cinamono, tarkuoto imbiero ir apelsino žievelės
EIGA:
  • Datulių masė: į „Zyle“ ar kitą maisto smulkintuvą sudėkite nuplautas datules, prieskonius, kiaušinius ir plakite 30 sek./10.
  •  Į masę įpilkite alyvuogių ar riešutų aliejaus, sudėkite riešutų kremo (naudojau lazdyno riešutų kremą be cukraus) ir plakite dar 30 sek./7.
  • Suberkite į masę migdolų miltus, sumaišykite 20 sek./5.
  • Tešlą iškočiokite, išspauskite norimos formos sausainius ir kepkite 170 °C temperatūroje apie 12 min.
Rezultatas – tarsi maži Kalėdų stebuklai ant jūsų stalo. 😍
Kepdama šiuos sausainius pagalvojau – gal šventės ir yra apie tuos paprastus, bet ypatingus momentus: šilumą namuose, kvepiančius skanėstus ir dalijimąsi širdimi su tais, kuriuos mylime. 🎄
Jūsų dietistė Rita Šilenskienė