





Tai gali būti puiki dovana!


200 g datulių
3 kiaušinių
300 g migdolų miltų
50 g alyvuogių aliejaus
250 g riešutų kremo
Prieskoniai: maltų gvazdikėlių, kardamono, cinamono, tarkuoto imbiero ir apelsino žievelės
EIGA:
- Datulių masė: į „Zyle“ ar kitą maisto smulkintuvą sudėkite nuplautas datules, prieskonius, kiaušinius ir plakite 30 sek./10.
- Į masę įpilkite alyvuogių ar riešutų aliejaus, sudėkite riešutų kremo (naudojau lazdyno riešutų kremą be cukraus) ir plakite dar 30 sek./7.
- Suberkite į masę migdolų miltus, sumaišykite 20 sek./5.
- Tešlą iškočiokite, išspauskite norimos formos sausainius ir kepkite 170 °C temperatūroje apie 12 min.
Rezultatas – tarsi maži Kalėdų stebuklai ant jūsų stalo. 

Kepdama šiuos sausainius pagalvojau – gal šventės ir yra apie tuos paprastus, bet ypatingus momentus: šilumą namuose, kvepiančius skanėstus ir dalijimąsi širdimi su tais, kuriuos mylime. 


Jūsų dietistė Rita Šilenskienė
