Pietūs ir vakarienėSveikuoliški receptai be cukraus ir gliuteno

Cukinijų blynai su lašiša. Tinka Keto

Stulbinamas vasaros skonių derinys! Galima Keto ir ne keto versija.Šie blyneliai nustebins išrankiausio gurmano poreikį. Labai skanūs ir šalti. Beje, kai pasisūdau daugiau lašišos, nesinori valgyti vien tik sumuštinių… Taigi, puiki proga paįvairinti savo meniu.

Skaityti visą →

Vasaros daržovių apkepas

Lengvai paruošiamas ir labai maistingas apkepas gali tapti jūsų vasaros valgiaraščio hitu. Užtruksite 15 minučių paruošimui, o visa kitą laiką atliks orkaitė. Vasarą verta valgyti kuo daugiau cukinijų patiekalų, nes jos lengvai virškinamos, turi daug vandens, o tai padeda išlaikyti organizmo hidrataciją karštomis dienomis, kai daug prakaituojame. Be to, cukinijos yra mažai kaloringos, todėl neleis kisti kūno formoms ir jose gausu maistinių medžiagų. Galimos įvairios apkepo versijos, o taip pat ir KETO variantas.

Skaityti visą →

5 daržovių salotos. Tinka keto

Šis patiekalas tinka bet kuriam maitinimuisi: pusryčiams bus toks sotus, kad nenorėsite iki pietų užkandžiauti. Pietums ši gausi lėkštė suteiks jums energijos ir neapsunksite. Vakarienei suvalgę šią porciją, duosite darbo žarnyno bakterijoms ir ramiai miegosite. Galite varijuoti su sezoniniais ingredientais ir atrasti 5 įvairias daržoves kasdien.

Skaityti visą →

Paukštiena žemoje temperatūroje

Pasiilgote burnoje tirpstančios mėsytės? Sudėkite viską kas išvardinta ir sėskite mėgauti po 2,5 val sultingiausia paukštiena! Taip gaminti paukštieną sveikiau todėl, kad žema temperatūra padeda išsaugoti mėsos sultingumą ir skonį bei sumažina tikimybę, kad mėsa taps sausa ar perkepta. Taip ir sutaupysite laiko, nes skanaus kepsnio paruošimui teužtruksite 15 minučių. Visa kita atliks orkaitė.

Skaityti visą →

RAUDONIEJI KOPŪSTAI SU PAUKŠTIENOS KUMPELIAIS

Raudonieji kopūstai ir paukštienos kumpeliai yra nedidelio kaloringumo produktai, todėl tai gali būti sveikas ir maistingas patiekalas ypaę tinkanties sočiai, skaniai vakarienei. Dėl didelio skaidulų kiekio esančio kopūstuose, pavalgę jausitės ilgai sotūs ir padės išvengti vakarinio užkandžiavimo. Tai puikus patiekalas, kuris yra subalansuotas tiek pagal skonį, tiek pagal maistines vertes. Gaminamas 30 minučių.

Skaityti visą →

Skumbrė su brokoliais kokoso piene

Valgyti kuo daugiau žuvies – reiškia būti sveikesniems. Juk sakoma, kad maistas turi būti vaistas! Tačiau vaistai neskanūs, o šis patiekalas yra labai skanus. Derindami brokolius su skumbre ir kokos pienu, jūs ne tik suteikiate kūnui naudingų medžiagų, bet galite mėgautis rytietiškais skoniais ir būti sotūs. Be to, troškinant skumbrę kokoso piene, dingsta specifinis jos skonis ir kvapas.

Skaityti visą →

Lašiša voveraičių padaže su citrininiais ryžiais

Pats paprasčiausias šventinis ar kasdieninis patiekalas, kurį gali paprastai paruošti net ir nemokantys gaminti – tai lašišos kepsnys. Galima šią žuvį sugadinti tik vieninteliu būdu – ją perkepant. Suderinus šią žuvį su kreminiu grietinėlės padažu ir mėsingomis voveraitėmis, pasimėgausite sočiu, gomurį glostančiu patiekalu ir gausite didelę maistinių medžiagų porciją. Jei jį ruošite šventėms, išsilaisvinsite nuo ilgo stovėjimo virtuvėje. 20 minučių ir viskas paruošta!

Skaityti visą →

Keptos moliūgo riekės su grybais

Keptas moliūgas su troškintais grybais yra puikus patiekalas, nes jame susilieja moliūgo švelnumas ir grybų sultingumas, kuris suteikia unikalų skonio duetą. Tai taip pat sveika ir maistinga dermė, nes gausybė vitaminų, mineralų ir skaidulų. Šis patiekalas tinka tiek vegetarams, tiek visiems, kurie ieško skanaus ir sotaus patiekalo vakarienei.

Skaityti visą →

Žiemiškas omletas. Tinka keto

Žiemą trūksta šviežių daržovių, bet jų trūkumą puikiai kompensuoja visos kopūstinės ir raugintos daržovės. Kai prie šio dueto dar į komplektą pridedi jūros dumblius ir gerą alyvuogių aliejų, gaunasi toks sotus patiekalas, kad gali konkuruoti su kepsniais ir troškiniais. Maistine verte – tai sotus, greitai pagaminamas, turintis daug skaidulų ir baltymų patiekalas, tinka lieknėjantiems, sportuojatiems ir mėgstantiems skaniai pavalgyti.

Skaityti visą →

Antienos krūtinėlė su slyvų padažu ir baklažanų čiatniu

Antienos krūtinėlės kepsnys yra vertas dėmesio dėl jo gaminimo greičio ir paprastumo. Krūtinėlės nereikia marinuoti arba ilgai kepti, todėl šis patiekalas puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui, ypač kai reikia greito ir skanaus patiekalo varianto. Antienos krūtinėlė yra sultinga ir subtilaus skonio. Ją galima derinti su įvairiais garnyrais ir padažais.

Skaityti visą →

SKUMBRĖ AR DORADA SU VASAROS DARŽOVĖMIS. Tinka Keto

Skumbrė turi ypatingo salstelėjusio ir riebaus skonio derinį, o jos mėsa yra minkšta ir skani. Tai mažai kaulėta žuvis, lengva ją įsigyti prekybos centruose ar turguje, todėl ji gali būti kuo dažniau įtraukta į mitybą kaip puikus Omega 3 šaltinis. Skumbrės žvejyba laikoma tvaria, nes tai yra sparčiai atsinaujinanti žuvis, kuri neturi didelės toksinės apkrovos kaip kitos žuvys.

Skaityti visą →

Salotos „Šilta-šalta“. Tinka Keto

Ką galima iki soties prisivalgyti (tiksliau prisikimšti) vakare be sąžinės graužimo, kad po to nesinorėtų darinėti šaldytuvo ir jaustumeisi laimingas, neapsunkęs. Va kaip tik tokį patiekalą, kuriame puikiai dera šaltos ir šiltos daržovės, o gomurį glostys minkštas sūris. O ir užtruks tik 10 minučių.

Skaityti visą →

1 2 3