Lengvi, maistingi keksiukai su rabarbarais – tobuli vasaros pradžiai. Kai norisi pagaminti kažką saldžiarūgštaus ir dar greitai, šis receptas kaip tik tai situacijai. 4 žingsniai ir keksiukai jau orkaitėje. Jie tinka pusryčiams ar sveikam užkandžiui gamtoje. Rūgštelė, saldumas ir nauda – viename kąsnyje. Miltus galima rinktis pagal nuotaiką. Sezoninis gėris be sąžinės graužaties! Juk tai vienas iš tų sezoninių džiaugsmų, kuris ne tik gardus, bet ir primena, kad šiluma jau čia pat bei nenuvargins tavęs virtuvėje.
SkubantiemsSveikuoliški receptai be cukraus ir gliuteno
Spalvoti daržovių saldainiukai
Ar kada ragavote saldainių iš špinatų ar morkų? Išdrįskite atrasti daržoves visai naujame amplua – kaip saldžius, žaismingus kąsnelius, kuriuos galima lipdyti kartu su vaikais ar paversti juos dovana. Tai ne tik smagus laikas virtuvėje, bet ir būdas įtraukti daugiau daržovių į vaikų ir savo mitybą be jokios prievartos ar įkalbinėjimų bei turėti malonumą-skanų kąsnelį prie kavos. Kartais sveikas desertas gali būti dar skanesnis – ypač, kai pagamintas su meile.
Špinatų vafliai
Šis receptas – tikras maistingumo ir skonio derinys. Vafliukai turtingi geležimi, skaidulomis ir širdžiai palankiais riebalais. Alyvuogių aliejus suteikia kepiniui drėgmės ir subtilų aromatą, o špinatai – svarbių vitaminų, mineralų bei antioksidantų. kai špinatai trumpai termiškai apdorojami, nelieka oksalatų, todėl receptas tinkantis visiems. Greitai pagaminamas ir sotus patiekalas tinka valgyti bet kuriuo valgymu. Puikiai dera su kiaušiniais, salotomis, gali būti naudojamas kaip duonelė ar lengvas užkandis.
Špinatų sriuba su japonišku prieskoniu. Tinka keto.
Prabangi skoniu sriuba vos per 5 minutes! Lietuviškai japoniški ingredientai suteiks sotumo, pamaitins kiekvieną ląstelę ir pradžiugins žarnyno gerąsias bakterijas. Ši sriuba ypatinga ne tik greitai paruošiama, bet ir labai vertinga maistine prasme. Miso – tai fermentuota sojų pasta, kuri jau šimtmečius naudojama kasdien Japonų virtuvėje dėl savo turtingo umami skonio ir probiotinių savybių. Tuo tarpu nori dumbliai – tai jodu ir mineralais turtingas supermaistas, kurio net nedidelis kiekis praturtina patiekalą ne tik skoniu, bet ir verte: juose gausu antioksidantų, B grupės vitaminų bei geležies.
FOCACCIA duona be mielių ir kvietinių miltų
Ši greitai paruošiama, soti ir visiškai be gliuteno duonelė – tikras atradimas tiems, kurie vengia mielių, vertina natūralius ingredientus ir ieško universalių receptų. Pagaminta be kvietinių miltų, ši duona tinka ne tik kasdieniams sumuštiniams ar užtepėlėms, bet ir kaip sveikesnė picos pado alternatyva – iš šios porcijos lengvai pasigaminsite net keturis apvalius pado paplotėlius. Gysločio luobelės ir avižos suteikia sotumo, o daiginti grikiai bei žemės riešutų kremas – maistinės vertės. Paprasta, greita, nereikia kildinti tešlos– tiesiog sumaišai, suformuoji ir kepi!
Sorų-kynvos košė su uogomis
Ši košė yra itin maistinga ir subalansuota. Sorų kruopos ir bolivinė balanda aprūpina organizmą vertingais augaliniais baltymais bei skaidulomis, gerinančiomis virškinimą. Sveikieji riebalai padeda įsisavinti riebaluose tirpius vitaminus. Uogos ir riešutai praturtina košę antioksidantais, stiprinančiais imunitetą ir saugo ląsteles nuo senėjimo. Tai puikus pasirinkimas tiek aktyviems žmonėms, tiek norintiems subalansuotų, sočių ir sveikų patiekalų!
Trijų žingsnių pyragas
Kodėl vertas dėmesio šis greitai pagaminamas pyragas? Idealus užkandis vaikams, sportininkams, nes baltymų ir angliavandenių balansas atstatys raumenis po treniruočių. Ilgalaikis sotumas dėl riebalų ir skaidulų kiekio – tai puikus variantas skaniems pusryčiams. Saldumas pyrage iš natūralių šaltinių – džiovintų vaisių, todėl sveikesnė alternatyva tradiciniam pyragui. Mažesnis glikemijos indeksas negu tradicinio obuolių pyrago. Puikus pasirinkimas sveikesnei mitybai ir šeimos desertui!
Kokosiniai rutuliukai. Tinka keto
Šie naminiai riešutiniai sausainiai – tai puikus desertas tiems, kurie vertina natūralius ingredientus ir sodrų skonį. Juose dera lengvai karstelėjęs juodasis šokoladas, riešutų traškumas ir natūralus datulių saldumas. Be pridėtinio cukraus ir miltų, šie sausainiai yra puikus pasirinkimas sveikesnei mitybai. Jie labai greitai paruošiami, nereikia jokių sudėtingų ingredientų, o jų tekstūra išlieka minkšta ir švelni. Ilgas galiojimas.
Imbieriniai sausainiai iš 5 ingredientų
Kvepiantys Kalėdų stebuklai! Šie jaukūs, natūraliai saldūs sausainiai su datulėmis, riešutų kremu ir šildančiais prieskoniais ne tik pripildys namus šventinės magijos, bet ir nustebins paprastu paruošimu bei skoniu. Lengvai pagaminami, ilgai išliekantys gardūs, o jų kepimas – puikus užsiėmimas su vaikais! Traškūs išorėje, minkšti viduje – tobulas gardėsis žiemos vakarams ar dovana mylimiems žmonėms.
Daržoviniai lašišos kotletai. Tinka keto
Brokolių keksiukai. Tinka keto
Jei ieškote greito, sveiko ir skanaus patiekalo, šis brokolių omletas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu! Daug sveikų riebalų ir baltymų iš kokosų kremo, kiaušinių, sūrio bei maistinių skaidulų ir vitaminų iš brokolių – ši kombinacija padės ilgiau išlikti sotiems ir išlaikyti pastovų energijos lygį. Tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei, ypač jei laikotės keto ar mažai angliavandenių turinčios mitybos. Vos keli ingredientai, minimaliai pastangų – o rezultatas džiugins tiek skonio receptorius, tiek puoselėjančius sveiką gyvenseną!
Šaltojo sezono vafliai
Dažnai prapjauname moliūgą ir neturime fantazijos kur ir kaip jį suvartoti. Siūlau išmėginti nuostabų apelsino ir moliūgo derinį. Greitai paruošiami, be gliuteno (glitimo) ir cukraus, daug baltymų turintys sveiki vafliai! Puikaus skonio tiek šilti, tiek šalti. Jie minkšti, kvapnūs ir natūraliai saldūs. Tai tobulas pasirinkimas sveikiems pusryčiams! Moliūgas yra labai maistingas, turtingas beta karotenu, skaidulomis ir antioksidantais bet kurių patiekalų ingredientas. Jis gerina virškinimą, imunitetą ir širdies veiklą. Jis suteikia kepiniams natūralų saldumą, turi mažai kalorijų ir daug naudos organizmui!