SkubantiemsSveikuoliški receptai be cukraus ir gliuteno

Špinatų sriuba su japonišku prieskoniu. Tinka keto.

Prabangi skoniu sriuba vos per 5 minutes! Lietuviškai japoniški ingredientai suteiks sotumo, pamaitins kiekvieną ląstelę ir pradžiugins žarnyno gerąsias bakterijas. Ši sriuba ypatinga ne tik greitai paruošiama, bet ir labai vertinga maistine prasme. Miso – tai fermentuota sojų pasta, kuri jau šimtmečius naudojama kasdien Japonų virtuvėje dėl savo turtingo umami skonio ir probiotinių savybių. Tuo tarpu nori dumbliai – tai jodu ir mineralais turtingas supermaistas, kurio net nedidelis kiekis praturtina patiekalą ne tik skoniu, bet ir verte: juose gausu antioksidantų, B grupės vitaminų bei geležies.

Skaityti visą →

FOCACCIA duona be mielių ir kvietinių miltų

Ši greitai paruošiama, soti ir visiškai be gliuteno duonelė – tikras atradimas tiems, kurie vengia mielių, vertina natūralius ingredientus ir ieško universalių receptų. Pagaminta be kvietinių miltų, ši duona tinka ne tik kasdieniams sumuštiniams ar užtepėlėms, bet ir kaip sveikesnė picos pado alternatyva – iš šios porcijos lengvai pasigaminsite net keturis apvalius pado paplotėlius. Gysločio luobelės ir avižos suteikia sotumo, o daiginti grikiai bei žemės riešutų kremas – maistinės vertės. Paprasta, greita, nereikia kildinti tešlos– tiesiog sumaišai, suformuoji ir kepi!

Skaityti visą →

Sorų-kynvos košė su uogomis

Ši košė yra itin maistinga ir subalansuota. Sorų kruopos ir bolivinė balanda aprūpina organizmą vertingais augaliniais baltymais bei skaidulomis, gerinančiomis virškinimą. Sveikieji riebalai padeda įsisavinti riebaluose tirpius vitaminus. Uogos ir riešutai praturtina košę antioksidantais, stiprinančiais imunitetą ir saugo ląsteles nuo senėjimo. Tai puikus pasirinkimas tiek aktyviems žmonėms, tiek norintiems subalansuotų, sočių ir sveikų patiekalų!

Skaityti visą →

Trijų žingsnių pyragas

Kodėl vertas dėmesio šis greitai pagaminamas pyragas? Idealus užkandis vaikams, sportininkams, nes baltymų ir angliavandenių balansas atstatys raumenis po treniruočių. Ilgalaikis sotumas dėl riebalų ir skaidulų kiekio – tai puikus variantas skaniems pusryčiams. Saldumas pyrage iš natūralių šaltinių – džiovintų vaisių, todėl sveikesnė alternatyva tradiciniam pyragui. Mažesnis glikemijos indeksas negu tradicinio obuolių pyrago. Puikus pasirinkimas sveikesnei mitybai ir šeimos desertui!

Skaityti visą →

Kokosiniai rutuliukai. Tinka keto

Šie naminiai riešutiniai sausainiai – tai puikus desertas tiems, kurie vertina natūralius ingredientus ir sodrų skonį. Juose dera lengvai karstelėjęs juodasis šokoladas, riešutų traškumas ir natūralus datulių saldumas. Be pridėtinio cukraus ir miltų, šie sausainiai yra puikus pasirinkimas sveikesnei mitybai. Jie labai greitai paruošiami, nereikia jokių sudėtingų ingredientų, o jų tekstūra išlieka minkšta ir švelni.  Ilgas galiojimas.

Skaityti visą →

Imbieriniai sausainiai iš 5 ingredientų

Kvepiantys Kalėdų stebuklai! Šie jaukūs, natūraliai saldūs sausainiai su datulėmis, riešutų kremu ir šildančiais prieskoniais ne tik pripildys namus šventinės magijos, bet ir nustebins paprastu paruošimu bei skoniu. Lengvai pagaminami, ilgai išliekantys gardūs, o jų kepimas – puikus užsiėmimas su vaikais! Traškūs išorėje, minkšti viduje – tobulas gardėsis žiemos vakarams ar dovana mylimiems žmonėms.

Skaityti visą →

Daržoviniai lašišos kotletai. Tinka keto

Žiemos maistas, kuris neapsunkins – mažai kalorijų, daug skonio, o moliūgas pasirūpins, kad organizmui netrūktų skaidulų ir sotumo. Be to, troškinti kotletai – sveikesnė ir lengvesnė alternatyva keptai žuviai.
Jei galvojote, kad lašiša gali būti nuobodi, šis receptas įrodys priešingai. Skonis toks, kad norėsite pakartoti!
Minimalios pastangos, maksimalus efektas. Išbandykite ir pasidalinkite savo kūryba!

Skaityti visą →

Brokolių keksiukai. Tinka keto

Jei ieškote greito, sveiko ir skanaus patiekalo, šis brokolių omletas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu! Daug sveikų riebalų ir baltymų iš kokosų kremo, kiaušinių, sūrio bei maistinių skaidulų ir vitaminų iš brokolių – ši kombinacija padės ilgiau išlikti sotiems ir išlaikyti pastovų energijos lygį. Tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei, ypač jei laikotės keto ar mažai angliavandenių turinčios mitybos. Vos keli ingredientai, minimaliai pastangų – o rezultatas džiugins tiek skonio receptorius, tiek puoselėjančius sveiką gyvenseną!

Skaityti visą →

Šaltojo sezono vafliai

Dažnai prapjauname moliūgą ir neturime fantazijos kur ir kaip jį suvartoti. Siūlau išmėginti nuostabų apelsino ir moliūgo derinį. Greitai paruošiami, be gliuteno (glitimo) ir cukraus, daug baltymų turintys sveiki vafliai! Puikaus skonio tiek šilti, tiek šalti. Jie minkšti, kvapnūs ir natūraliai saldūs. Tai tobulas pasirinkimas sveikiems pusryčiams! Moliūgas yra labai maistingas, turtingas beta karotenu, skaidulomis ir antioksidantais bet kurių patiekalų ingredientas. Jis gerina virškinimą, imunitetą ir širdies veiklą. Jis suteikia kepiniams natūralų saldumą, turi mažai kalorijų ir daug naudos organizmui!

Skaityti visą →

Obuoliniai keksiukai. Tinka keto

Šie keksiukai ypač greitai ir paprastai pagaminami, nereikalauja daug pastangų ir specialių įgūdžių, todėl tinka net ir pradedantiesiems virtuvėje. Jie ne tik skanūs, bet ir maistingi – gausūs skaidulų, baltymų ir sveikųjų riebalų. Tai puikus pasirinkimas pusryčiams, lengvam užkandžiui kelionėje ar net kaip skanus desertas, kurį galite neštis į svečius. Be to, dėl natūralių ingredientų šie keksiukai ilgai išlieka švieži, todėl galite jais mėgautis net kelias dienas!

Skaityti visą →

Skumbrė su brokoliais kokoso piene

Valgyti kuo daugiau žuvies – reiškia būti sveikesniems. Juk sakoma, kad maistas turi būti vaistas! Tačiau vaistai neskanūs, o šis patiekalas yra labai skanus. Derindami brokolius su skumbre ir kokos pienu, jūs ne tik suteikiate kūnui naudingų medžiagų, bet galite mėgautis rytietiškais skoniais ir būti sotūs. Be to, troškinant skumbrę kokoso piene, dingsta specifinis jos skonis ir kvapas.

Skaityti visą →

Lašiša voveraičių padaže su citrininiais ryžiais

Pats paprasčiausias šventinis ar kasdieninis patiekalas, kurį gali paprastai paruošti net ir nemokantys gaminti – tai lašišos kepsnys. Galima šią žuvį sugadinti tik vieninteliu būdu – ją perkepant. Suderinus šią žuvį su kreminiu grietinėlės padažu ir mėsingomis voveraitėmis, pasimėgausite sočiu, gomurį glostančiu patiekalu ir gausite didelę maistinių medžiagų porciją. Jei jį ruošite šventėms, išsilaisvinsite nuo ilgo stovėjimo virtuvėje. 20 minučių ir viskas paruošta!

Skaityti visą →

1 2 3