Žiemiškas omletas. Tinka keto

Žiemiškas omletas. Tinka keto

„Nori“ arba sušio lapeliai dažniausiai naudojami sušio gamybai. Tačiau jau populiarėja ir platesnis jų panaudojimas. Aš gaminu su jais vyniotinius, dedu į salotas ar kepu keksiukus. Keli receptai yra mano receptų knygoje „Keto meniu“.

Dumblių lakšteliai turtingi jodo, kuris reikalingas tinkamai skydliaukės veiklai. Jie pasižymi antivirusinėmis, antivėžinėmis, antioksidacinėmis, priešuždegiminėmis, antialerginėmis, antidiabetinėmis ir antibakterinėmis savybėmis. Čia puikiai tinka posakis: „mūsų maistas turi būti kaip vaistas“.

ŽIEMIŠKAS OMLETAS -2 porcijos

200 g baltagūžio kopūsto

4 XL arba 6 S dydžio kiaušiniai

2 juostelės vytinto kumpio

3-4 lapeliai fermentinio sūrio

1 a.š. džiovintų ar šviežių žolelių

4 v.š. alyvuogių aliejaus

Patiekti: raugintų daržovių

Gaminimo eiga:

  • Pusę kiekio kopūsto, džiovintų žolelių ir 3 kiaušinukus sudėkite į plaktuvo indą ir suplakite iki smulkių gabaliukų. 15 sek./8
  • Keptuvę pašlakstykite šaukštu aliejaus ir paklokite į ją dumblio lapą. Tik tuomet įjunkite kaitrą.
  • Kai pradės keptuvė kaisti, ant dumblio lapo supilti suplaktą masę, išlyginti. Keptuvę tuoj pat uždengti ir palikti vidutinę kaitrą.
  • Kai omleto viršus pradės trauktis, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir apversti. tai padaryti bus nesudėtinga su plačia mentele.
  • Ant vienos omleto pusės padėti juostelę plono kumpio ir paskirstyti sūrį. Sulenkti jį per pusę ir vėl uždengti.
  • Kiekvieną pusę apkelti po minutę.
  • Patiekti su raugintomis įvairiomis daržovėmis.
  • Tą patį pakartoti ir kitam omletui.

Pastaba: Druskos dėti labai nedaug arba pabarstyti prieš valgant.

 

Jūsų dietistė  Rita Šilenskienė