VAKARIENĖ VIDURŽEMIO JŪROS STILIUMI. Tinka Keto

VAKARIENĖ VIDURŽEMIO JŪROS STILIUMI. Tinka Keto

Pasvajokime apie Viduržemio jūrą… Jei nori nuvyti netikusias mintis apie pasiklydusį pavasarį ar neaiškias vasaros atostogas, o gal atsibodo rudens dargana, kviečiu patiems susikurti vasarišką vaizdelį namuose ir lėkštėse. Namus atgaivinkite kuo nors ryškiu: marinistinės tematikos pagalvėlėmis ar servetėlėmis, įsispirkite į pležines, ryškiau apsirenkite ir, žinoma, pasigaminkite vaklarienei Viduržemio jūros populiariausią patiekalą – žuvimį.

VAKARIENĖ VIDURŽEMIO JŪROS STILIUMI – 2 porc.

2 Dorada vidutinės žuvys

1 didelė citrina

400 g muskatinio moliūgo

Salotoms:

5-6 didesni ridikėliai

1 stambus saliero lapkotis

3-4 džiovinti pomidorai

3 šakelės jaunų svogūno laiškų

3 lapai Romaninės salotos

Prieskoniai: druska, pipirai, bazilikai, čiobreliai, apelsinų balzamikas, vynuogių acto balzamikas, alyvų aliejus

EIGA:
Žuvį išplauti, vidų pabarstyti druska, pipirais, bazilikais ir įdėti į pilvą po ¼ citrinos. Padėti ant kepimo popieriaus, pašlakstyti alyvų aliejumi. Užvošti kita skarda ir kepti 20min./175C/ su oro pūtimu.

Moliūgą supjaustyti kubeliais, apibarstyti druska, čiobreliais, bazilikais, pašlakstyti aliejumi ir, kai baigsis kepimo laikas, po 20 min, suberti šalia žuvies. Toliau kepti žuvį su bulvių kubeliais neuždengus 10min./175C.

Pasiruošti salotas: viską supjaustyti, sumaišyti ir pagardinti druska, pipirais, likusios citrinos sultimis, balzamikais ir alyvuogių aliejumi.

 

Jūsų dietistė Rita Šilkenskienė