Manau, kad tokią keptuvę turėtų turėti kiekviena šeimininkė. Ji pradžiugins didelius ir mažus, o svarbiausia „atpalaiduos rankas“ stovinti virtuvėje prie keptuvės.
Kodėl?:
- Nereikia stovėti ir vartyti blynų.
- Įmaišius į tešlą šaukštą riebalų, nebereikia tepti keptuvės-taip suvartojama mažiau sočiųjų riebalų!
- Pati pradeda šaukti, kai išklepa blynai-nesudeginsite maisto!!!
- Nėra galimybės apsitaškyti riebalais, spragsinčiais iš keptuvės.
- Puikus, džiuginantis vaizdas lėkštėje patiks ir dideliams ir mažiems.
VAFLIAI „ŠIRDELĖS“ 2-3 porcijos
Tešla:
„Šlapi“ ingredientai:
400 g varškės
3 kiaušiniai (160g)
100g vandens ar augalinio pieno
40 g Eritrolio
40 g ištirpinto kokoso aliejaus
„Sausi „ ingredientai:
80 g pilno grūdo grikių ar migdolų miltų
30 g kokoso miltų
¼ a.š. burbono vanilės
Gaminimo eiga:
- Sudėti į plakiklio indą visus „šlapius“ ingredientus ir suplakti iki glotnios košelės. 50sek./6. Palikti inde.
- Sumaišyti atskirame dubenyje visus sausus ingredientus ir suberti į plakiklio indą. Išmaišyti, kad neliktų miltų gumuliukų. 50sek./6.
- Kepti ant „Širdelių“ kepyklės, dedant po kupiną šaukštą tešlos. Ji pati praneš, kada reikia dėti vaflius į lėkštę.
- Valgyti su jogurtu, uogomis.
Maistinė vertė 100 g patiekalo:
Kalorijų: 205 kcal
Baltymų: 11 g
Riebalų: 13 g
Angliavandenių: 9 g
Jūsų dietistė Rita Šilenskienė