Kaip valgyti cukiniją?
Sveikiausios yra termiškai neapdorotos ir neluptos. Kuo tamsesnė cukinija, tuo ji vertingesnė.
1) Susipjaustykite šiaudeliais ir kabinkite su įvairiausiomis užtepėlėmis, riešutų sviestu.
2) Įvairiai supjausčius jos yra puikus salotų ingredientas (šiaudeliais, pagaliukais, makaronais, smulkiai tarkuotos, kaip padažų ingredientas)
3) Kokteilių ingredientas Jei apdorojamos termiškai, stenkitės kuo trumpiau kaitinti, kad išlaikytumėte visas išvardintas naudas.
4) Į sriubą sudėkite jas , kai išjungsite ugnį; grūdant košę. Verdant košę, sudėkite prie bulvių likus 2-3min iki virimo pabaigos. Norint gaminti su įdaru, rinkitės peraugusias, kurios ilgiau gaminasi, o įdarus susmulkinkite, sumalkite. Kepant su jomis omletus, dėkite kartu su kiaušiniais.
Pasigaminkite salotas ir mėgaukitės jos naudomis!
Jūsų dietistė Rita Šilenskienė