Universalios salotos. Tinka Keto

Universalios salotos. Tinka Keto

Kaip valgyti cukiniją?

Sveikiausios yra termiškai neapdorotos ir neluptos. Kuo tamsesnė cukinija, tuo ji vertingesnė.

1) Susipjaustykite šiaudeliais ir kabinkite su įvairiausiomis užtepėlėmis, riešutų sviestu.

2) Įvairiai supjausčius jos yra puikus salotų ingredientas (šiaudeliais, pagaliukais, makaronais, smulkiai tarkuotos, kaip padažų ingredientas)

3) Kokteilių ingredientas Jei apdorojamos termiškai, stenkitės kuo trumpiau kaitinti, kad išlaikytumėte visas išvardintas naudas.

4) Į sriubą sudėkite jas , kai išjungsite ugnį; grūdant košę. Verdant košę, sudėkite prie bulvių likus 2-3min iki virimo pabaigos. Norint gaminti su įdaru, rinkitės peraugusias, kurios ilgiau gaminasi, o įdarus susmulkinkite, sumalkite. Kepant su jomis omletus, dėkite kartu su kiaušiniais.

Pasigaminkite salotas ir mėgaukitės jos naudomis!

UNIVERSALIOS CUKINIJŲ AGURKŲ SALOTOS-2porcijos:
2 trumpavaisiai delno ilgio agurkai
1/2 jaunos cukinijos
Sauja svogūnų laiškų (arba rukolos lapelių)
2 v.š. pakepintų sezamų sėklų
Padažui:
po 1v.š sezamų pastos-tahini, obuolių acto, sojos padažo, 2v.š. nerafinuoto alyvuogių aliejaus, 1a.š medaus, žiupsnis druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
Agurkus ir cukiniją sutarkuoti vienodais šiaudeliais.
Svogūno laiškus susmulkinti įstrižai.
Pasigaminti padažą: po 1v.š sezamų pastos-tahini, obuolių acto, sojos padažo, 2v.š. alyvuogių aliejaus, 1a.š medaus, žiupsnis druskos ir pipirų. Sumaišyti.
Padažą užpilti ant daržovių. Viską sumaišyti, išdėti į dubenėlius.
Pabarstyti sezamų sėklomis.
Pastaba:Tinka prie kepsnių, humuso, makaronų, žuvies, kiaušinių patiekalų, virtų ar keptų bulvių/batatų ar tiesiog sočiai pavalgyti su salotomis…

Jūsų dietistė Rita Šilenskienė