Šokoladiniai – obuoliniai sausainukai

Šokoladiniai – obuoliniai sausainukai

Pastebėjau, kad obuoliukai ėmė raukšlėtis, o daug jų per dieną nesinori. Taigi, patikrinau ką reikia sunaudoti ir visi namai pakvipo rudeniniais kvapais : obuoliai, rudens lapai, kalava, šokoladas… MMMM….. Norite jaukumo? Romantikos? Išsikepkite šiuos sausainukus ir mėgaukitės su arbata ar kava.

ŠOKOLADINIAI-OBUOLINIAI SAUSAINIAI 40-42 vnt.

A ingredientai:

50 g sviesto

50 g eritritolio ar ksilitolio

120 g žemės riešutų kremo be cukraus, 100 proc.

3 M dydžio kiaušiniai

 

B ingredientai:

80 g juodo šokolado, 80-85 proc.

280 g obuolių skiltelių (su žievele)

 

C ingredientai:

140 g migdolų arba kitokių begliutenių  miltų: kerobos (carob)/ sorų/kynvos

3 g kakavos, 100 proc.

1/4 a.š. sodos

 

Gaminimo eiga:

  • A ingredientus sudėti į palkiklio indą ir plakti apie minutę vidutiniu greičiu. 1min./6. Palikti plakiklio inde.
  • Sulaušyti šokoladą ir suberti į plakiklio indą. Supjaustyti obuolius skiltelėmis ir suberti prie šokolado. Sumalti viską iki smulkių gabaliukų. 5 sek./9.
  • Atskirame dubenyje pasverti ir sumaišyti sausus C ingredientus. Į juos supilti suplaktą masę ir viską gerai išmaišyti. tešla gausis minkšto sviesto konsistencijos, šiek tiek limpanti prie rankų, todėl formavimui reikės dubenėlio su vandeniu.

Formavimas:

  • 2 kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Pakabinti tešlos vandenyje sudrėkintu šaukšteliu, drėgnomis rankomis suvolioti tešlą į rutuliuką ir dėti ant kepimo kilimėlio, pakliekant 5 cm tarpus.
  • Šakutę kiekvieną kartą pašlapinti vandenyje ir įspausti du kartus, keičiant kryptį.
  • Kepti apie 16 min./175C su oro pūtimu. po pusės laiko, pakeisti skardas vietomis ir apsukti.
  • Būtina atvėsinti. Ilgesnį laiką laikyti šaldytuve

Apytikslė maistinė vertė 100 g šių sausainių:

Kalorijos: 470-500 kcal

Baltymai: 8-10 g

Angliavandenai:  30-35 g

Riebalai:  35-40 g

Jūsų dietistė Rita Šilenskienė