Pastebėjau, kad obuoliukai ėmė raukšlėtis, o daug jų per dieną nesinori. Taigi, patikrinau ką reikia sunaudoti ir visi namai pakvipo rudeniniais kvapais : obuoliai, rudens lapai, kalava, šokoladas… MMMM….. Norite jaukumo? Romantikos? Išsikepkite šiuos sausainukus ir mėgaukitės su arbata ar kava.
ŠOKOLADINIAI-OBUOLINIAI SAUSAINIAI 40-42 vnt.
A ingredientai:
50 g sviesto
50 g eritritolio ar ksilitolio
120 g žemės riešutų kremo be cukraus, 100 proc.
3 M dydžio kiaušiniai
B ingredientai:
80 g juodo šokolado, 80-85 proc.
280 g obuolių skiltelių (su žievele)
C ingredientai:
140 g migdolų arba kitokių begliutenių miltų: kerobos (carob)/ sorų/kynvos
3 g kakavos, 100 proc.
1/4 a.š. sodos
Gaminimo eiga:
- A ingredientus sudėti į palkiklio indą ir plakti apie minutę vidutiniu greičiu. 1min./6. Palikti plakiklio inde.
- Sulaušyti šokoladą ir suberti į plakiklio indą. Supjaustyti obuolius skiltelėmis ir suberti prie šokolado. Sumalti viską iki smulkių gabaliukų. 5 sek./9.
- Atskirame dubenyje pasverti ir sumaišyti sausus C ingredientus. Į juos supilti suplaktą masę ir viską gerai išmaišyti. tešla gausis minkšto sviesto konsistencijos, šiek tiek limpanti prie rankų, todėl formavimui reikės dubenėlio su vandeniu.
Formavimas:
- 2 kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
- Pakabinti tešlos vandenyje sudrėkintu šaukšteliu, drėgnomis rankomis suvolioti tešlą į rutuliuką ir dėti ant kepimo kilimėlio, pakliekant 5 cm tarpus.
- Šakutę kiekvieną kartą pašlapinti vandenyje ir įspausti du kartus, keičiant kryptį.
- Kepti apie 16 min./175C su oro pūtimu. po pusės laiko, pakeisti skardas vietomis ir apsukti.
- Būtina atvėsinti. Ilgesnį laiką laikyti šaldytuve
Apytikslė maistinė vertė 100 g šių sausainių:
Kalorijos: 470-500 kcal
Baltymai: 8-10 g
Angliavandenai: 30-35 g
Riebalai: 35-40 g
Jūsų dietistė Rita Šilenskienė