SILKUTĖ SU ŠILTAIS KOPŪSTAIS. Tinka Keto

SILKUTĖ SU ŠILTAIS KOPŪSTAIS. Tinka Keto

Silkutė supjaustyta gabaliukais, pabarstyta cinamonu ir susluoksniuota su svogūno žiedeliais iš anksto, prieš kelias dienas. Ją užpilu tyru alyvuogių aliejumi ir nefiltruotu obuolių actu. Pakratau viską ir palieku nors 1 dieną marinuotis. Ji laukia šaldytuve su kuo galės draugauti. Taip paruošta silkė visada gelbsti, kai nėra laiko gaminti ką nors rimtą.  Ją galima valgyti su duona ir šviežiais ridikėliais, salotomis ar trumpai  patroškintais burokėliais. Šį kartą turėjau nedidelę galvą šviežio kopūsto ir vakarienės sėdome jau po 15 minučių.

Kopūstas šiltai – 2 porcijos

2 kumčio dydžio šviežias kopūstas – apie 300 g

1 svogūnas (90g), kubeliais

5 džiovinti eko pomidorai

½ jaunos cukinijos

Kelios šakelės krapų

3 skiltelės česnako

½ a.š. ciberžolės

1 v.š. ghee sviesto 100 ml kokoso pieno ar grietinėlės

Gaminimo eiga:

  • Troškintuve ištirpinti ghee sviestą ir suberti ciberžolę,susmulkintus svogūno kubelius. Pakepti ant nedidelės kaitros kelias minutes, be dančio, kol supjaustysite kopūstus (jų nereikia labai susmulkinti).
  • Suberti į troškintuvą kopūstus, įpilti 2 v.š. vandens ir uždengti dangčiu. Pakaitinti ant nedidelės kaitros, kol pasmulkinsite džiovintus pomidorus ir cukiniją.
  • Suberti džiovintus pomidorus ir cukiniją, įpilti kokoso pieno ir įberti žiupsnį druskos. Išmaišyti ir uždengti. Pakaitinti apie 5 minutes ant nedidelės kaitros. 
  • Patiekti su silke, kopūstus pabarstyti smulkintais krapais ar kitomis šviežiomis žolelėmis.

Jūsų dietistė Rita Šilenskienė