Šaltojo sezono vafliai

Šaltojo sezono vafliai

Šie vafliai yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi sveikatai! Štai kodėl:

Be cukraus ir gliuteno (glitimo) – natūralus saldumas iš vaisių, o miltai be glitimo tinka net jautriam virškinimui.
Daug baltymų – kiaušiniai ir kokosų miltai suteikia sotumo ir energijos.
Skaidulų šaltinis – moliūgas, apelsinas ir kokosų miltai gerina virškinimą.
Sveikieji riebalai – alyvuogių arba kokosų aliejus naudingas širdžiai ir suteikia sotumo.
Greitai paruošiami – lengva pagaminti ir puikiai tinka sveikiems pusryčiams ar užkandžiui bet kuriuo paros metu.

Puikus būdas sunaudoti moliūgą ir mėgautis maistingu skanėstu! 😊

4 porcijoms:

1 apelsinas (145 g be žievelės)+ tarkuota žievelė

370 g moliūgo kubelių

2 bananai ( 185 g be žievės)

4 M dydžio kiaušiniai

100 g sorų miltų

75 g kokosų miltų

25 g alyvuogių ar kokosų aliejaus

EIGA:

  • Visus produktus be miltų sudėti į plakiklio indą ir supalkti iki košelės. ZYLE 40sek./10.
  • Įmaišyti persijotus miltus ir kepti įkaitintoje vaflinėje. Pirmą kartą vaflinę patepti aliejumi, po to nereikia, nes tešloje esantys riebalai, neleis prilipti vafliams prie paviršiaus.
  • Patirkti su uogomis ar obuoliene be cukraus.

     

Nuostabiai skanūs, moliūgo absoliučiai nesijaučia, saldumo pakanka. Skanūs ir šalti.

Maistinė vertė 100 g produkto:

  • Baltymų: ~5,16 g
  • Riebalų: ~5,65 g
  • Angliavandenių: ~18,41 g
  • Skaidulų: ~4,52 g

Jūsų dietistė    Rita Šilenskienė