RAUDONIEJI KOPŪSTAI SU PAUKŠTIENOS KUMPELIAIS

RAUDONIEJI KOPŪSTAI SU PAUKŠTIENOS KUMPELIAIS

Raudonieji arba mėlynieji kopūstai ypač populiarūs Azijos šalių ir Vakarų Europos virtuvėje. Jie dera su riebia aviena, razinomis, ryžiais. Nors patiekalas nusidažo netradicine spalva ir skonis kiek aštresnis, bet nauda pralenkia net baltagūžius kopūstus. Juose gausu kaulams naudingo kalcio, daug betakaroteno ir kalio. Flovonoidai, nudažantys kopūstus raudonai, naudingi sergantiems širdies ligomis. 

Šiame recepte suderinti šildantys žiemos prieskoniai- cinamonas, pankolis ir sezoniniai produktai: džiovinti obuoliai, slyvos, svogūnai ir raudongūžis kopūstas. Kiekvienoje parduotuvėje galima rasti šių daržovių ir panaudoti vasaros metu sukauptas gėrybes.

RAUDONIEJI KOPŪSTAI SU PAUKŠTIENOS KUMPELIAIS – 4 PORCIJOS

INGREDIENTAI:

  • 500 g raudonojo kopūsto
  • 1 (150 g) raudono svogūno
  • 4 vištos kumpelių be odos
  • 1 didelio rūgštaus obuolio, supjaustyto skiltelėmis
  • saujos džiovintų obuolių
  • 150 ml raudonojo vyno ar natūralių obuolių sulčių
  • 1 v.š. sviesto
  • 100 g džiovintų slyvų
  • 100 ml balzaminio acto be cukraus

Kumpeliams marinuoti: 

  • 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1 v.š. klevų sirupo,
  • 0,5 a.š. džiovinto rozmarino,
  • 4 skiltelių česnako

Prieskoniai:

  • 1 a.š. pankolių sėklų sugrūstų grūstuvėje(nebūtinai)
  • 3 lazdelių cinamono
  • 2 lauro lapų
  • 1 saujelės kapotų petražolių
  • druskos pagal skonį

 

GAMINIMO EIGA:

  1. Paruoškite paukštienai marinatą: sukapokite česnakus, sumaišykite juos su klevų sirupu, garstyčiomis ir rozmarinais. Mišiniu įtrinkite paukštieną ir palikite kelioms valandoms.
  2. Puode išlydykite sviestą, suberkite grūstus pankolius ir pipirus, sudėkite cinamono lazdeles ir suberkite griežinėliais pjaustytus svogūnus. Ant svogūnų dėkite paukštieną ir apkepkite po 2 min. kiekvieną pusę.
  3.  Ant paukštienos dėkite šiaudeliais pjaustytus kopūstus, supilkite balzaminį actą, uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 min. ant vidutinės kaitros. Jei truks skysčio, įpilkite truputį vandens (apie 50ml).
  4. Supilkite vyną ir virkite atidengę dangtį 3 min., nes turi išgaruoti alkoholis. Suberkite supjaustytus obuolius, džiovintas slyvas, įdėkite lauro lapus, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos kaitros 20 min.
  5. Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis.

 

Pastaba: jei gaminsite su paukštienos krūtinėlę, pakaks troškinti 15 min. Keto variantui rekomenduoju nedėti obuolių ir slyvų.

Jūsų dietistė Rita Šilesnkienė