Kaip bežiūrėsi atidžiai lysvėje aurkų raizginius, vis tiek kažkur pasilieka koks slėpynes žaidžiantis agurkas. Pamatai tik tuomet, kai visu savo stotu praskleidžia lapus ir pasirodo: imkite mane ir valgykite…
Taigi, taip ir darau. Jei randu peraugusius agurkus, juos sunaudoju kaip kokteilių ingredientą arba įvairioms salotoms. Tuomet nulupu sukietėjusią žievelę ir išimu sėklas. Lieka mėsinga dalis, kurią galima sutarkuoti ar įvairiai supjaustyti.
Šį rytą pusryčiams keptuvėje atsidūrė kiekvienam valgytojui po 2 kaimiškus kiaušinius, pakeptus ant ghee sviesto, su ciberžole ir šalia paguldytas keto vafliukas (keptas dieną prieš tai). Vafliukų receptas čia: https://silenskiene.lt/sveiki-receptai/vafliukai-duoneles-tinka-keto/
PERAUGUSIŲ AGURKŲ SALOTOS – 1 porcija:
Keli žiedynai brokolio-supjaustyti kuo smulkiau
1/2 didelio peraugusio agurko- nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais
Raudonojo kopūsto gabaliukas (100g)- supjaustyti kuo smulkiau
Kelios šakelės petražolių- supjaustyti kuo smulkiau
Padažui:
1 šaukštas riešutų kremo be cukraus (skaniausias lazdyno riešutų)
1 v.š. nefiltruoto obuolių acto
2 v.š. nerafinuoto alyvuogių aliejaus
1/4 a.š. druskos
Gaminimo eiga:
Visus padažo komponentus sumaišyti ir apšlakstyti supjaustas ir sumaišytas daržoves. Salotos turėtų užimti pusę ar daugiau lėkštės tūrio.
Patiekti su virtais ar keptais kiaušiniais, begliutenės duonos riekele ar vafliuku. Salotų galima valgyti iki sotoes, neskaičiuojant kalorijų.
Jūsų dietistė Rita Šilenskienė