Šios lašininės bandelės yra gerųjų baltymų ir riebalų šaltinis. Jose esantys ingredientai, tokie kaip migdolų ir grikių miltai, gali padidinti jūsų racione suvartojamų skaidulų kiekį, gerindami žarnyno darbą ir suteikdami ilgalaikį sotumą. Be to, šios bandelės gali būti skanus ir maistingas užkandis į darbą ar kelionėse. Vaikams jos labai patinka kaip sumuštinių su sūriou duonelė.
LAŠININĖS DUONELĖS – išeiga 615 g
Ingredientai:
70 g kietojo fermntinio sūrio “Džiugas”
3 skiltelės česnako (13 g)
85 g sūdytų lašinukų
45 g migdolų miltų
30 g gysločio luobelių
5 g jūros druskos (1 nubrauktas a.š. )
300 g vandens, 95C
160 g viso grūdo grikių miltų
60 g kynvos (quinoa) miltų
Gaminimo eiga:
- Sūrį supjaustyti gabaliukais, suberti į smulkintuvo indą, sudėti česnako skilteles ir sumalti iki trupinių. 8sek./7. Palikti inde.
- Suberti į smulkintuvo indą kubeliais supjaustytus lašinukus, migdolų miltus, gysločio miltelius ir sumalti 15sek./8. Palikti inde.
- Įberti į smulkintuvo indą druskos, įpilti karšto vandenįs ir viską perplakti iki košelės. 10sek./6. Palikti inde.
- Suberti į smulkintuvo indą abiejų rūšių miltus ir permaišyti kol neliks jokių miltų gumuliukų. 1min./8. arba galima miltus suberti į atskirą maišymo dubenį, supilti į miltus iš smulkintuvo indo skystąją masę ir minkyti viską rankomis, kol gražiai viskas susijungs.
BANDELIŲ FORMAVIMAS
Tešlą drėgnomis rankomis padalinti į 4 dalis. Vis vilgyti rankas vandenyje ir formuoti pailgus volelius. Galima kepti duonos formoje ar formuoti nedideles bandeles.
KEPIMAS
Kepimo laikas priklauso nuo suformuoto kepinio 40-50min./175 C su oro pūtimu. Atvėsinti.
Apytikrė maistinė vertė 100 g šių lašininių duonelių:
- Kalorijos: apie 333 kcal
- Baltymai: apie 10-11 g
- Angliavandeniai: apie 11-12 g
- Riebalai: apie 28-30 g
- Skaidulinės medžiagos: apie 3 g
- Cukrai: mažiau nei 1 g
- Druska: maždaug 0,3 g
Pastaba: energinė produkto vertė gali kisti nuo pasirinkto sūrio, miltų (jie būna nuriebalinti arba ne).
Jūsų dietistė Rita Šilenskienė