Kugelio alternatyva

Kugelio alternatyva

Nebūtina atsisakyti savo mėgstamų patiekalų, tiesiog juos patobulinkite ir papildykite super produktais, kurie mažina glikeminį indeksą ir didina patiekalo vertę!

Bulvės – tai ne tik nebrangus, bet labai lietuvių mėgstamas produktas.  Tačiau valgant „gryną kugelį“, gauname labai didelę dozę greitųjų angliavandenių, kurie lengvai nusėda į „gelbėjimosi ratą“…

Bulvių dalį pakeitus šviežiomis daržovėmis ir kokybišku alyvuogių aliejumi, gausite iš tiesų maistingą ir subalansuotą patiekalą, kuris leis jaustis gerai tiek fiziškai, tiek emociškai. Įvairios daržovės suteikia ne tik vitaminų ir mineralų, bet ir antioksidantų, kurie stiprina imunitetą bei mažina uždegimus.Šis patiekalas – ideali pusiausvyra tarp skanaus ir sveiko maisto, nes jame gausu skaidulų, kurios prisideda prie virškinimo gerinimo, taip pat bus lėtesnis cukraus įsisavininimas į kraujotaką. Pagal sezoną galite daržoves keisti: rinktis moliūgą, cukiniją, pasternoką, saliero šaknį ir t.t.

Panaudoję kokybišką kepimui skirtą alyvuogių aliejų (kurio nauda sveikatai žinoma visame pasaulyje), papildysite organizmą širdžiai naudingais mononesotaisiais riebalais, kurie padeda mažinti blogojo cholesterolio lygį.  Recepte yra aliejaus nuoroda, nes tik kokybiškas aliejus suteiks naudos, o ne žalos.

Tad pasimėgaukite šiuo patiekalu be kaltės jausmo – tai sveikas ir skanus pasirinkimas, kuris patiks tiek tradicinių patiekalų gerbėjams, tiek tiems, kurie nori prižiūrėti savo sveikatą!

4 porcijoms reikės:

760 g bulvių

150 g kopūsto

3 svogūnų (200 g)

1 morkos (115 g)

35 g česnako skiltelių

140 g šoninės sr sūdytų lašinukų

3 kiaušinių

1 a.š. druskos

100 ml kepimui tinkamo kokybiško alyvuogių aliejaus

EIGA:

  • Gabaliukais supjaustytus lašinukus, svogūnus, morką sudėti į plakiklio indą. Ten pat suberti druską, česnako skilteles ir supilti kiaušinius. Viską suplakti iki košelės. ZYLE 15sek./8. Palikti inde.
  • Sudėti į plakiklio ndą pasmulkintas bulves ir kopūstą. Taip pat sumalti iki tarkių konsistencijos. ZYLE 30sek./7.
  • Aliejumi ištepti „čenakines“ ar kitą kepimo indą, išdėti paruoštą tarkių masę ir paviršių vėl apipilti aliejumi. Uždengti indelius dangteliais ir kepti orkaitėje 50 min./190C. Valgyti su raugintais agurkais.

Vienos porcijos apytikslė maistinė vertė:

  • Kalorijų: 615,1 kcal
  • Baltymų: 14,2 g
  • Riebalų: 43,8 g
  • Angliavandenių: 44,8 g
  • Skaidulų: 6,8 g

Hojiblanka alyvuogių aliejų rekomenduoju ir jums.

1️⃣ Žemas rūgštingumas – tik 0,1 %!
Tai reiškia, kad alyvuogės buvo spaustos tobulos būklės. Rūgštingumo rodiklis yra svarbiausias alyvuogių aliejaus kokybės garantas. Žemo rūgštingumo aliejus ne tik pasižymi geresniu skoniu, bet ir puikiai tinka kepimui – išlaiko savo savybes net aukštesnėje temperatūroje.
2️⃣ Sveikatos nauda:
💚 Širdies sveikata: Hojiblanka alyvuogių aliejus turtingas mononesočiaisiais riebalais, kurie padeda mažinti „blogojo“ cholesterolio (MTL) kiekį ir palaikyti širdies bei kraujagyslių sistemos sveikatą.
💚 Antioksidantai: Šis aliejus gausus polifenolių – galingų antioksidantų, kovojančių su laisvaisiais radikalais ir lėtinančių senėjimo procesus.
💚 Priešuždegiminės savybės: Natūralios aliejaus medžiagos gali padėti mažinti uždegimus organizme ir palaikyti bendrą gerą savijautą.
💚 Virškinimo sistema: Aukštos kokybės alyvuogių aliejus, toks kaip Hojiblanka, palaiko gerą virškinimą ir skatina medžiagų apykaitą.
✨ Sveikata ir skonis viename butelyje. ✨
Hojiblanka alyvuogių aliejus – tai daugiau nei ingredientas. Tai dovana jūsų kūnui ir sielai.
Tinka visi aliejai, esantys www.italiskoskoniogurmanai.lt parduotuvėje:)…
Jūsų dietistė Rita Šilenskienė