Nebūtina atsisakyti savo mėgstamų patiekalų, tiesiog juos patobulinkite ir papildykite super produktais, kurie mažina glikeminį indeksą ir didina patiekalo vertę!
Bulvės – tai ne tik nebrangus, bet labai lietuvių mėgstamas produktas. Tačiau valgant „gryną kugelį“, gauname labai didelę dozę greitųjų angliavandenių, kurie lengvai nusėda į „gelbėjimosi ratą“…
Bulvių dalį pakeitus šviežiomis daržovėmis ir kokybišku alyvuogių aliejumi, gausite iš tiesų maistingą ir subalansuotą patiekalą, kuris leis jaustis gerai tiek fiziškai, tiek emociškai. Įvairios daržovės suteikia ne tik vitaminų ir mineralų, bet ir antioksidantų, kurie stiprina imunitetą bei mažina uždegimus.Šis patiekalas – ideali pusiausvyra tarp skanaus ir sveiko maisto, nes jame gausu skaidulų, kurios prisideda prie virškinimo gerinimo, taip pat bus lėtesnis cukraus įsisavininimas į kraujotaką. Pagal sezoną galite daržoves keisti: rinktis moliūgą, cukiniją, pasternoką, saliero šaknį ir t.t.
Panaudoję kokybišką kepimui skirtą alyvuogių aliejų (kurio nauda sveikatai žinoma visame pasaulyje), papildysite organizmą širdžiai naudingais mononesotaisiais riebalais, kurie padeda mažinti blogojo cholesterolio lygį. Recepte yra aliejaus nuoroda, nes tik kokybiškas aliejus suteiks naudos, o ne žalos.
Tad pasimėgaukite šiuo patiekalu be kaltės jausmo – tai sveikas ir skanus pasirinkimas, kuris patiks tiek tradicinių patiekalų gerbėjams, tiek tiems, kurie nori prižiūrėti savo sveikatą!
4 porcijoms reikės:
760 g bulvių
150 g kopūsto
3 svogūnų (200 g)
1 morkos (115 g)
35 g česnako skiltelių
140 g šoninės sr sūdytų lašinukų
3 kiaušinių
1 a.š. druskos
100 ml kepimui tinkamo kokybiško alyvuogių aliejaus
EIGA:
- Gabaliukais supjaustytus lašinukus, svogūnus, morką sudėti į plakiklio indą. Ten pat suberti druską, česnako skilteles ir supilti kiaušinius. Viską suplakti iki košelės. ZYLE 15sek./8. Palikti inde.
- Sudėti į plakiklio ndą pasmulkintas bulves ir kopūstą. Taip pat sumalti iki tarkių konsistencijos. ZYLE 30sek./7.
- Aliejumi ištepti „čenakines“ ar kitą kepimo indą, išdėti paruoštą tarkių masę ir paviršių vėl apipilti aliejumi. Uždengti indelius dangteliais ir kepti orkaitėje 50 min./190C. Valgyti su raugintais agurkais.
Vienos porcijos apytikslė maistinė vertė:
- Kalorijų: 615,1 kcal
- Baltymų: 14,2 g
- Riebalų: 43,8 g
- Angliavandenių: 44,8 g
- Skaidulų: 6,8 g
Hojiblanka alyvuogių aliejų rekomenduoju ir jums.








