Imbieriniai sausainiai be pridėtinio cukraus ir glitimo. Tinka KETO

Imbieriniai sausainiai be pridėtinio cukraus ir glitimo. Tinka KETO

Kodėl verta išsikepti šiuos sausainius?

  1. Mažiau cukraus: Naudojant eritritolį (Sukrin Gold) kaip cukraus pakaitalą, šie sausainiai gali būti naudingi tiems, kurie stengiasi sumažinti cukraus suvartojimą ar iš viso jo vengia.
  2. Gliuten free (be glitimo): Migdolų miltai ir kokosų miltai yra naudojami kaip alternatyva kvietiniams miltams su gliutenu. Tai gali būti naudinga tiems, kurie turi gliuteno netoleranciją arba nori išbandyti gyventi be gliuteno.
  3. Natūralūs riebalai: Sviestas yra natūralus riebalų šaltinis, o ne parduotuviniai sausainiai su dirbtiniais – transriebalais.
  4. Mažiau angliavandenių: Dėl naudojamų miltų be gliuteno, šie sausainiai turi mažiau angliavandenių nei tradiciniai sausainiai. Tai gali būti naudinga tiems, kurie stengiasi sumažinti angliavandenių vartojimą.

IMBIERINIAI SAUSAINIAI

A ingredientai:

  • 120 g minkšto sviesto
  • 2 M dydžio kiaušiniai
  • 2 a.š. džiovinto imbiero
  • 2 a.š. cinamono
  • 80 g eritritolio SUKRIN GOLD

B ingredientai:

  • 85 g migdolų miltų
  • 40 g kokosų miltų
  • 1 a.š. (5 g) guaro (arba ksantano, arba carob) gumos
  • Kočiojimui: 3-4 v.š. miltų be gliuteno (sorų, bolivinės balandos, kerobo, migdolų ar kokosų).

sausainiai

sausainiaiGaminimo eiga:

  • A ingredientus suplakti plakikliu iki košelės. 20sek./5. Palikti plakiklio inde.
  • Suberti į plakiklio indą B ingredientus ir išmaišyti. 20sek./5.
  • Gausis vientisa, prie rankų nelimpanti tešla.
  • Iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus 3-4 mm storio lakštą ir išspausti norimas formeles.
  • Kepti 10-12 min./170C su oro pūtimu, kol gražiai apskrus. Atvėsinti, tik tuomet nuimti nuo skardos. Laikyti atvirame inde.

Maistinė vertė 100 g šių sausainių būtų apytiksliai:

  1. Kalorijų: apie 405 kcal
  2. Baltymų: apie 7 g
  3. Angliavandenių: apie 21 g
  4. Riebalų: apie 34 g

sausainiai

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė