
Turite šaldytuve sūdytos lašišos likutį? Puiki proga jį kūrybingai panaudoti! Šie kotletai ne tik padės išvengti maisto švaistymo, bet ir maloniai nustebins savo skoniu – sūrus, švelnus, aromatingas, su puikiai subalansuotu moliūgų saldumu. 






4-5 porcijos:
A ingredientai:
100 g morkų
30 g česnako skiltelių
70 g svogūnų
2 XL dydžio kiaušiniai
1 a.š. Provanso žolelių
1/2 a.š. pipirų
B ingredientai:
250 g lašišos,(tinka šaldyta)
220 g sūdytos lašišos
C ingredientas:
150 g kokosų pieno
EIGA:
- A ingredientus (daržoves pasmulkinti) sudedame į plaktuvo indą ir malame iki košelės. ZYLE 15sek./10. Palikti inde.
- Į plaktuvo indą sudėti supjaustytą kubeliais žuvį ir suplakti ik vientisos rožinės masės. ZYLE 15sek./10.
- Į šaltą troškintuvo indą įpilti alyvuogių aliejaus ir po pilną šaukštą dėti masės, formuojant kotletus. Uždengti ir troškinti 10 minučių.
- Po to supilti grietinėlę ir dar patroškinti 6-7 minutes uždengus.
- Kol troškinsis kepsneliai, pagepti karšto oro gruzdintuvėje moliūgo kubelius. Galima pakepti ir saliero šaknbies lazdeles. Valgyti su raugintais agurkais.
Daržoves pasmulkinti Kiaušinius nuplauti prieskonius pagal skonį geriau malsis pašaldyta lašiša Druskos nereikia Rinktis nerafinuotą aliejų
Jūsų dietistė Rita Šilenskienė