Cukinijų vafliai. Tinka keto

Cukinijų vafliai. Tinka keto

Šis receptas – tai puikus būdas įtraukti į mitybą daugiau daržovių, ypač jei šeimos nariai nėra dideli daržovių mėgėjai. Cukinijos yra subtilaus skonio, lengvai derinamos su kitais ingredientais, suteikia blynams švelnią ir sultingą tekstūrą.

Ingredientai:

  • 100 g cukinijos (su žievele ir sėklomis)
  • 50 g grietinėlės 35 proc.
  • 100 g vandens
  • 2 M dydžio kiaušiniai
  • 20 g eritritolio arba 20 lašų stevijos
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto arba cinamono
  • 15 g skysto kokosų ar alyvuogių aliejaus

Sausi ingredientai:

  • 60 g migdolų (keto) arba sorų miltų
  • 55 g kokosų miltų

Gaminimo eiga:

  1. Visus šlapiuosius ingredientus suplakti iki vientisos košelės be gabaliukų.
  2. Sausus ingredientus dubenyje sumaišyti ir į juos supilti šlapiąją dalį. Gerai išmaišyti.
  3. Įkaitinti vaflinę, pirmą kartą patepti riebalais ir dėti po 2 šaukštus masės. Uždengti ir kepti kol gražiai apskrus.
  4. Valgyti su uogomis.

Pastaba: Visą skysčių kiekį (100 g cukinijos, grietinėlę ir vandenį) galite keisti panaudoję 300 g cukinijos.

 

Energinė recepto vertė 100 g produkto:

Pirmasis variantas (su 100 g cukinijos, migdolų miltai, grietinėlė):

  • Kalorijos: 815 kcal
  • Baltymai: 27.2 g
  • Riebalai: 73.3 g
  • Angliavandeniai: 11.5 g (iš kurių skaidulų 11.2 g)
  • Skaidulinės medžiagos: 11.2 g

 

Antrasis variantas (300 g cukinijos, be grietinėlės):

    • Kalorijos: 674 kcal
    • Baltymai: 28.6 g
    • Riebalai: 55.9 g
    • Angliavandeniai: 16.1 g
    • Skaidulinės medžiagos: 13.2 g

NAUDA:

* Cukinija – stiprina visą organizmą:

  • Padeda pašalinti druskų perteklių iš organizmo.
  • Cukinijų odoje ypač gausu karotino ir vitamino C.
  • Turi magnio ir kalio – palanku širdžiai.
  • Gausu tirpių ir netirpių skaidulų, todėl sotumo jausmas ilgiau išlieka ir pamaitina žarnyno bakterijas.
  • Mažina blogąjį cholesterolį ir atsparumą insulinui.

 

* Migdolų miltai. Štai keletas priežasčių, kodėl verta naudoti migdolų miltus vietoje įprastų kvietinių miltų:

  • Be gliuteno: Migdolų miltai yra be gliuteno, todėl jie tinka žmonėms, sergantiems celiakija ar jautriu žarnynu arba norintiems sveikiau maitintis.
  • Mažiau angliavandenių: Palyginti su įprastais kviečių miltais, migdolų miltuose yra mažiau angliavandenių, o tai gali būti naudinga tiems, kurie seka mažo angliavandenių kiekio dieta.
  • Daug baltymų: Migdolų miltuose yra daugiau baltymų nei daugumos grūdų miltuose, todėl jie gali būti geras šaltinis žmonėms, kurie stengiasi padidinti baltymų suvartojimą.
  • Vitaminai ir mineralai: Migdolai yra geras magnio, vitamino E ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis.
  • Riebalai: Migdolų miltuose yra sveikų riebalų, kurie gali padėti sumažinti širdies ligų riziką.
  • Skonis: Daugeliui žmonių migdolų miltų skonis yra malonus ir gali suteikti patiekalui šiek tiek desertinį prieskonį.
  • Tekstūra: Migdolų miltai gali suteikti patiekalams truputį struktūruotos ir drėgnos tekstūros.

Nepaisant šių privalumų, verta atminti, kad migdolų miltai yra brangesni nei dauguma tradicinių miltų. Be to, dėl jų unikalių savybių verta investuoti į savo sveikatą, neprarandant patiekalo skoninių savybių.

 

Skanaus jums linki Jūsų dietistė

Rita Šilenskienė