Antienos krūtinėlė su slyvų padažu ir baklažanų čiatniu

Antienos krūtinėlė su slyvų padažu ir baklažanų čiatniu

Antienos krūtinėlė yra vertingas maistas, turintis keletą naudingų savybių:

  1. Aukštas baltymų kiekis:  Baltymai yra svarbiausia mūsų organizmo statybinė medžiaga, jie yra svarbūs raumenų augimui, imuninei sistemai ir viso organizmo funkcionavimui.
  2. Mažai riebalų: Antienos mėsa turi mažai riebalų, ypač lyginant su kitomis mėsos rūšimis, pvz., kiauliena. Tai gali padėti žmonėms, kurie siekia sumažinti riebalų suvartojimą.
  3. Vitaminai ir mineralai: Antienos mėsa turi daug naudingų vitaminų ir mineralinių medžiagų: geležį, cinką, niaciną (vitaminas B3) ir folatą (vitaminas B9). Šie mikroelementai yra svarbūs normaliam organizmo funkcionavimui.
  4. Maistinė vertė: Antienos krūtinėlė yra mažai kaloringa ir gali būti naudinga tiems, kurie stengiasi palaikyti sveiką svorį arba laikosi tam tikros dietos.

 

Antienos krūtinėlė – 2 porcijos

2 antienos krūtinėlės

Daržovių troškiniui:

1 nedidelkis baklažanas

1 nediodelis svogūnas

1 vidutinė morka

3 skilt.česnako

2 v.š. alyvuogių aliejaus

2 v.š. trintos pomidoro pastos ar 1 mėsingas pomidoras

Prieskoniai pagal pageidavimą: druska, pipirai, čili, įvairios žolelės

Kriaušių-slyvų padažui:

1 didelė ar kelios mažos kriaušės

5-6 didelės mėlynos slyvos

 

Gaminimo eiga:

  • Padažas: kriaušes nulupti, supjaustyti gabaliukais, suberti į puodelį. Slyvoms išimti kaulą, sudėti prie kriaušių ir kaitinti ant nedidelės kaitros, kol užvirs. Sutrinti ir atvėsinti. Šio padažo darau iš karto didesnį kiekį ir dar karštą išpilstau į nedidelius stiklainiukus. Jis visada laukia paukštienos patiekalų.
  • Antienos krūtinėlės odą įpjauti tinkleliu apie 1 cm gylio. Dėti oda žemyn į šaltą keptuvę ir uždengti dangčiu. Kaitinti didele kaitra, kol pradės iš paukštienos skirtis riebalai. Kiekvieną pusę apkepti apie 5 minutes. Po to pabarstyti druska, pipirais ir dar 5 minutėms įkišti  į įkaitintą iki 180C orkaitę be dangčio. Po to palikti 10 minučių ištraukus iš orkaitės, kad antiena „pakvėpuotų“.

 

  • Kol keps anties krūtinėlė, kitame troškintuve galima pasigaminti daržovių toškinį. Jei norite, kad pasigamintų per tą patį laiką, pjaustyti daržoves reikia kuo mažesniais kubeliais. Ant alyvuogių aliejaus suberti smulkintus svogūnus ir morkas, pakepti kelias miutes. Po to suberti baklažanus, įdėti smulkintus pomidorus ar pomidorų pastą. Jei reikia, įpilti šlakelį vandens ir patroškinti apie 15 minučių. Gardinti žolelėmis, druska, pipirais.
  • Patiekti su kriaušių -slyvų padažu, galima pabarstyti kapotomis petražolėmis.

 

Jūsų dietistė Rita Šilenskienė