Vasarinių obuolių pyragas. Tinka Keto

Vasarinių obuolių pyragas. Tinka Keto

Verta kepti šį obuolių pyragą dėl keletos svarbių dalykų:

  1. Be gliuteno: Šis obuolių pyragas tinkamas žmonėms, turintiems gliuteno jautrumą ar celiakiją ar norintiems gyventi sveikiau.
  2. Be pridėtinio cukraus: Pyrage naudojamas eritritolis, kuris yra natūralus saldiklis be kalorijų ir neturi įtakos gliukozės kiekiui kraujyje.
  3. Mažai angliavandenių: Daugelis žmonių stebi suvartojamų angliavandenių kiekį dėl sveikatos priežasčių arba siekiant numesti svorio. Šis pyragas turi mažai angliavandenių (ypač jei valgote nedidelę porciją).
  4. Natūralūs ingredientai: Daugelis šio pyrago ingredientų yra natūralūs, tokie kaip obuoliai, kiaušiniai, jogurtas ir kokosų aliejus. Natūralus maistas dažnai turi daugiau maistinių medžiagų ir mažiau dirbtinių priedų ar cheminių medžiagų.

 

Obuolių pyragui pagaminti reikės:

PAGRINDUI:

A ingredientai:

  • 100 g kokosų drožlių;
  • 60 g minkštos konsistencijos kokosų aliejaus;
  • 60 g eritritolio;

B ingredientai:

  • 155 g mocarelos sūrio (1 rutuliukas);
  • 120 g natūralaus jogurto;
  • 2 L dydžio kiaušiniai;

C ingredientai:

  • 40 g kokosų miltų;

ĮDARUI:

  • 500 g obuolių skiltelių;
  • 400-500 g maskarponės sūrio;
  • 5 kiaušinių;
  • 100 g eritritolio.

Gaminimo eiga:

  1. A ingredientus sudėti į plakiklio indą ir suplakti kol susijungs ingredientai. Zylė ar Mambo kombaine – 20sek./10. Palikti inde.
  2. Sudėti B ingredientus į plakiklio indą ir vėl suplakti. 20 sek./5. Palikti inde.
  3. Suberti kokoso miltus ir išmaišyti, kol gausis minkšta, vienalytė tešla. 10sek./5.

Formavimas:

  1. Tešlą sukrėsti į pyrago formą nuimamais kraštais. Formą prieš tai patepti sviestu ir pabarstyti miltais. Išlyginti tešlą ir užkelti jos kraštus. Kepti 15 min./175C su oro pūtimu.
  2. Kol keps pagrindas, susipjaustyti obuolius ir susiplakti įdarą: į plakiklio indą suberti eritritolį, sudėti maskarponės sūrį, kiaušinius ir plakti apie 40 sek./5.  Obuolių skilteles sudėti ant apkepusio pagrindo ir užpilti suplaktu sūrio įdaru.
  3. Pyragą kepti apie valandą 175C su oro pūtimu. Po 40 minučių rekomenduoju pridengti kepimo popieriumi viršų, kad per daug neapdegtų obuoliai. Vidurys turi būti gražiai iškilęs.
  4. Pjaustyti tik atvėsusį!

Pyragą gali pasidalinti 8 asmenys. Taigi vieno gabaliuko energinė vertė apytikriai:

Kalorijos: apie 492 kcal

Baltymai: apie 18 g

Riebalai: apie 64 g

Angliavandeniai: apie 13 g

Jūsų dietistė Rita Šilenskienė