Aguonas dažniausiai prisimename tik artėjant Kūčioms ir Kalėdoms. O juk tai toks sveikatai palankus produktas!!!
- Aukštas antioksidantų kiekis. Jie padeda organizmui kovoti su laisvaisiais radikalais ir ląstelių pažeidimais.
- Skaidulų šaltinis. Jos pagerina virškinimą ir suteikia sotumo jausmą.
- Geras vitamino C šaltinis: stiprina imuninę sistemą ir palaiko odos, plaukų ir nagų sveikatą.
- Vitaminai ir mineralai. Aguonos suteikia organizmui įvairių vitaminų ir mineralų, tuo pačiu vitaminą K, kalį, magnį, ir folio rūgštį, kurie yra svarbūs organizmo sveikatai.
AGUONINIAI KEKSIUKAI
(16 vnt. po 72g. Viso kepinio svoris – 1150 g.)
INGREDIENTAI:
A ingredientai:
- 500 g aguonų;
- 100 g eritritolio
B ingredientai:
- 1 pipetė stevijos;
- 6 kiaušiniai;
- 200 g ištirpinto sviesto;
- 150 g jogurto + 1 a.š. sodos.
C ingredientai:
- 100 g migdolų miltų
Gaminimo eiga:
- A ingredientus suberti į mikserio indą ir malti 1 minutę didžiausius greičiu. 1min/10. Palikti inde.
- Supilti į plakiklio indą B ingredientus ir viską suplakti vėl 1 min/10. Palikti inde.
- Suberti miltus ir vėl suplakti 1 minutę /10. Išpilstyti į keksiukų formeles ir kepti apie 30min/170C su oro pūtimu, kol keksiukai gražiai iškils ir vos paruduos.
- Atvėsinti ir išimti iš formelių. Šventėms keksiukus galima papuošti ištirpintu šokoladu, pabarstukais.
Maistinė vertė 100g produkto (1,5 keksiuko):
- 100g – 420kcal
- Baltymų – 14,17g
- Angliavandenių -12,7 g
- Iš kurių skaidulų – 9,9 g
- Natūralių cukrų – 0,6 g
- Cukrų – 1,62 g
- Riebalų – 40,44g
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė