Kodėl verta išsikepti šiuos sausainius?
- Mažiau cukraus: Naudojant eritritolį (Sukrin Gold) kaip cukraus pakaitalą, šie sausainiai gali būti naudingi tiems, kurie stengiasi sumažinti cukraus suvartojimą ar iš viso jo vengia.
- Gliuten free (be glitimo): Migdolų miltai ir kokosų miltai yra naudojami kaip alternatyva kvietiniams miltams su gliutenu. Tai gali būti naudinga tiems, kurie turi gliuteno netoleranciją arba nori išbandyti gyventi be gliuteno.
- Natūralūs riebalai: Sviestas yra natūralus riebalų šaltinis, o ne parduotuviniai sausainiai su dirbtiniais – transriebalais.
- Mažiau angliavandenių: Dėl naudojamų miltų be gliuteno, šie sausainiai turi mažiau angliavandenių nei tradiciniai sausainiai. Tai gali būti naudinga tiems, kurie stengiasi sumažinti angliavandenių vartojimą.
IMBIERINIAI SAUSAINIAI
A ingredientai:
- 120 g minkšto sviesto
- 2 M dydžio kiaušiniai
- 2 a.š. džiovinto imbiero
- 2 a.š. cinamono
- 80 g eritritolio
B ingredientai:
- 85 g migdolų miltų
- 40 g kokosų miltų
- 1 a.š. (5 g) guaro (arba ksantano, arba carob) gumos
- Kočiojimui: 3-4 v.š. miltų be gliuteno (sorų, bolivinės balandos, kerobo, migdolų ar kokosų).
Gaminimo eiga:
- A ingredientus suplakti plakikliu iki košelės. 20sek./5. Palikti plakiklio inde.
- Suberti į plakiklio indą B ingredientus ir išmaišyti. 20sek./5.
- Gausis vientisa, prie rankų nelimpanti tešla.
- Iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus 3-4 mm storio lakštą ir išspausti norimas formeles.
- Kepti 10-12 min./170C su oro pūtimu, kol gražiai apskrus. Atvėsinti, tik tuomet nuimti nuo skardos. Laikyti atvirame inde.
Maistinė vertė 100 g šių sausainių būtų apytiksliai:
- Kalorijų: apie 405 kcal
- Baltymų: apie 7 g
- Angliavandenių: apie 21 g
- Riebalų: apie 34 g
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė