Pasvajokime apie Viduržemio jūrą… Jei nori nuvyti netikusias mintis apie pasiklydusį pavasarį ar neaiškias vasaros atostogas, o gal atsibodo rudens dargana, kviečiu patiems susikurti vasarišką vaizdelį namuose ir lėkštėse. Namus atgaivinkite kuo nors ryškiu: marinistinės tematikos pagalvėlėmis ar servetėlėmis, įsispirkite į pležines, ryškiau apsirenkite ir, žinoma, pasigaminkite vaklarienei Viduržemio jūros populiariausią patiekalą – žuvimį.
VAKARIENĖ VIDURŽEMIO JŪROS STILIUMI – 2 porc.
2 Dorada vidutinės žuvys
1 didelė citrina
400 g muskatinio moliūgo
Salotoms:
5-6 didesni ridikėliai
1 stambus saliero lapkotis
3-4 džiovinti pomidorai
3 šakelės jaunų svogūno laiškų
3 lapai Romaninės salotos
Prieskoniai: druska, pipirai, bazilikai, čiobreliai, apelsinų balzamikas, vynuogių acto balzamikas, alyvų aliejus
EIGA:
Žuvį išplauti, vidų pabarstyti druska, pipirais, bazilikais ir įdėti į pilvą po ¼ citrinos. Padėti ant kepimo popieriaus, pašlakstyti alyvų aliejumi. Užvošti kita skarda ir kepti 20min./175C/ su oro pūtimu.
Moliūgą supjaustyti kubeliais, apibarstyti druska, čiobreliais, bazilikais, pašlakstyti aliejumi ir, kai baigsis kepimo laikas, po 20 min, suberti šalia žuvies. Toliau kepti žuvį su bulvių kubeliais neuždengus 10min./175C.
Pasiruošti salotas: viską supjaustyti, sumaišyti ir pagardinti druska, pipirais, likusios citrinos sultimis, balzamikais ir alyvuogių aliejumi.
Jūsų dietistė Rita Šilkenskienė