Brokoliai turi biologiškai aktyvų junginį sulforafaną, kuris susijęs su vėžio prevencija. Ši daržovė taip pat yra geras kalio šaltinis ir padeda palaikyti normalų kraujospūdį ir širdies sveikatą. Galiausiai, vartojant brokolius reguliariai, gali pagerėti kaulų sveikata dėl jame esančio kalcio ir vitaminų K bei C bei susireguliuoti tuštinimasis.
Brokoliai su sūdyta lašiša -2 porcijos
Ingredientai:
250 g brokolio ar kalafijoro
1 morka (140 g)
1 nedidelis svogūnas (90g)
200 g sūdytos lašišos (pasisūdyti rekomenduojame patiems)
10 g kokoso aliejaus-kepimui
6-8 žalios alyvuogės
2-3 v.š. nerafinuoto alyvuogių aliejaus
Prieskoniai: krapai, pipirai, citrina. Druskos pakaks nuo sūdytos žuvies
Gaminimo eiga:
- Keptuvėje ištirpinti kokoso aliejų ir suberti smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus. Pakepinti 2-3minutes, kol jie pasidarys skaidrūs. Tuo tarpu pasismulkinkite brokolį žiedynais, morkas -griežinėliais.
- Suberti pasmulkintus brokolius, morkas, kubeliais supjaustytą lašišą, alyvuoges į troškintuvą prie svogūnų, įpilti 50ml vandens ar daržovių sultinio ir uždengti.
- Troškinti apie 5 minutes ant nedidelės kaitros. Daržovės turi būti traškios, nesuvirę, nesukepę.
Pateikimas: Valgant galima pasigardinti citrinos sultimis, krapais, sezamo sėklomis ir nerafinuotu alyvuogių aliejumi.
Patiekalo maistinė informacija vienai porcijai (2 porcijos iš viso):
- Kalorijos: apie 410-450 kcal
- Baltymai: apie 22-25 g
- Angliavandeniai: apie 10-15 g
- Skaidulos: apie 4-6 g
Jūsų dietistė Rita Šilenskienė