Greitas nekeptas tortas. Ir Keto versija

Greitas nekeptas tortas. Ir Keto versija

Želatina  gaunama iš gyvūnų jungiamojo audinio baltymo kolageno. Maisto etiketėje želatina gali būti nurodoma, kaip maisto priedas – E441.

Vegetariškas želatinos pakaitalas – agaras (agaragaras arba agaragar arba agar-agaras), tiksliau tai natūralus augalinis želatinos pakaitalas iš jūros dumblių. Maisto etiketėje agaras gali būti nurodoma, kaip maisto priedas – E406.

Želatina naudingas virškinimui: normalizuoja skrandžio gleivinę, skatina skrandžio sulčių gamybą ir padeda maistui judėti per stemplę.

Ji normalizuoja gliukozės kiekį kraujyje, gerina širdies raumens veiklą ir greitina medžiagų apykaitą. Jūsų nagai ir plaukai taip pat bus dėkingi už reguliarų želė patiekalų vartojimą.

 

NEKEPTO ŠVENTINIO TORTO RECEPTAS

26 cm apvali atsiseganti forma (geriau silikoniais kraštais)

Pagrindui:

300 g “Studentų mišinio” – Keto variantui naudoti 300 g riešutų+50 g eitritolio

60 g kokoso aliejaus/kokoso sviesto arba 50 g kakavos sviesto

Baltam sluoksniui:

500 g maskarponės ar ricotta sūrio

70 g eritritolio GOLD

Geltonam sluoksniui:

500 g apelsino skiltelių (3 vnt)

50 g eritrtolio GOLD

Želatinai:

5 kupini a.š. želatinos (35 g)

300 ml vandens

GAMINIMO EIGA:

  1. Šaltame vandenyje ištirpinti želatinos grūdelius.
  2. Ištirpinti kokoso ar kakavos sviestą, supilti į plakiklį. Ten pat suberti nuplautą riešutų mišinį ar riešutus su saldikliu. Sumalti iki smulkių gabaliukų. Zyle: 1 min./10. Išdėti į formą, išploti, suformuoti pagrindą ir padėti formą į šaldytuvą ar šaldiklį. Plakiklio indo po kiekvieno žingsnio galima neplauti.
  3. Pakaitinti želatinos tirpalą, kad ištirptų išbrinkinta želatina, bet neužvirti.
  4. Į plakiklio indą sudėti maskarponės sūrį, saldiklį ir suplakti, kol ištirps saldiklis. 1 min./5.  Supilti 150 g želatinos tirpalo ir dar kartą suplakti apie 10 sek.
  5. Baltą kremą išpilti ant torto pagrindo ir dėti į šaldytuvą, kol gaminsite geltoną sluoksnį.
  6. Į plakiklio indą sudėti saldiklį, apelsino skilteles (kauliukus išrinkti) ir suplakti, kad neliktų gabaliukų ar apelsino skaidulų, skaidulų. 1 min./10. Supilti 150 g želatinos tirpalo ir dar kartą suplakti apie 10 sek./10. Geltoną skystį išpilti ant torto balto sluoksnio ir padėti į šaldytuvą.
  7. Galima puošti kai tik pradės stingti viršus arba jau prieš vartojimą.

PASTABA: Karamelinis eritritolis GOLD suteikia puikų skonį ir paryškina geltonojo sluoksnio spalvą, tačiau vaikams ir nesilaikant keto, galima naudoti medų. Vietoj želatinos galima naudoti Agar agarą – sluoksniai stings dar greičiau.

Apytikrė energinė vertė 100 g gabaliuko, naudojant maskarponės sūrį:

  • Kalorijų: Apie 164 kcal
  • Baltymų: Apie 30-40 g
  • Angliavandenių: Apie 133,46 g
  • Riebalų: Apie 52,2 g

Sveikų desertų Jums linki dietistė Rita Šilenskienė