Vafliai gali būti gaminami su įvairiais miltais ir patiekiami su įvairiais priedais. jie gali būti ne tik įvairių spalvų, panaudojant špinatus, ciberžolę, paprikos miltelius, bet ir gali įtikti išrankiausiems skoniams – nuo saldžių iki pikantiškų, aštrių. Tai yra juos patiekti ne tik kaip desertą, bet ir kaip pagrindinį patiekalą.
Šis receptas irgi gali būti skirtingų skonių ir maistinės vertės, priklausomai kokius miltus ir priedus pasirinksite.
VAFLIAI SU SORŲ MILTAIS – 10vnt.
A INGREDIENTAI:
1 pakuotė TOFU sūrio (290 g gryno kiekio)
3 kiaušiniai
50 g eritritolio su MONG vaisiumi
250 g kokosų ar kito augalinio pieno
B INGREDIENTAI:
100 g kokosų miltų
70 g sorų miltų
Gaminimo eiga:
- A ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti apie minutę.
- Dubenyje sumaišyti abiejų rūšių miltus ir į juos supilti suplaktą masę. Gerai išmaišyti ir leisti 20min. pastovėti, kad miltai išbrinktų ir sugertų skysčio perteklių.
- Kepti įkaitintoje vaflinėje. Pirmiems vafliams uždėti ghee sviesto, po to nebūtina.
PASTABA: KETO versijai vietoj sorų miltų naudoti kynvos (bolivinės balandos) miltus. Skanu ir atvėsę.
Šis tofu pagamintas tik iš 3 ingredientų:
1. Aukščiausios kokybės ekologiškų ES sertifikuotų sojos pupelių, kurių kilmę pilnai galima atsekti. Tai reiškia, kad jos yra tvariai užaugintos, nenaudojant sintetinių trąšų, herbicidų bei pesticidų, nėra genetiškai modifikuotos.
2. Nigari – natūralaus, mineralais turtingo koagulanto, gaunamo iš jūros druskos, pašalinus iš jo natrio chloridą. Tai itin švarus tradicinis kietintojas, naudojamas gaminti aukštos kokybės labai švelnų tofu.
3. Tyro šaltinio vandens iš Fudzijamos (Fuji) kalno.
Apytikrė maistinė vertė vieno vaflio su sorų miltais: su migdolų miltais:
- Kalorijos : ~166.5 kcal Kalorijos: ~217 kcal
- Baltymai: ~6 g Baltymai: ~8 g
- Angliavandeniai: ~9.6 g Angliavandeniai: ~10 g
- Riebalai: ~8.4 g Riebalai: ~17 g
- Skaidulinės medžiagos: ~0.05 g (skaidulos sorų miltuose) Skaidulinės medžiagos: ~1 g
Jūsų dietistė Rita Šilenskienė