Daržoviniai lašišos kotletai. Tinka keto

Daržoviniai lašišos kotletai. Tinka keto
♨️ Lašišos troškinti kotletai su moliūgų kubeliais – skonis, kuris žiemos vakarą pavers jaukia švente!
Turite šaldytuve sūdytos lašišos likutį? Puiki proga jį kūrybingai panaudoti! Šie kotletai ne tik padės išvengti maisto švaistymo, bet ir maloniai nustebins savo skoniu – sūrus, švelnus, aromatingas, su puikiai subalansuotu moliūgų saldumu. 🎣🎃
❄️ Žiemos maistas, kuris neapsunkins – mažai kalorijų, daug skonio, o moliūgas pasirūpins, kad organizmui netrūktų skaidulų ir sotumo. Be to, troškinti kotletai – sveikesnė ir lengvesnė alternatyva keptai žuviai.
🎯 Jei galvojote, kad lašiša gali būti nuobodi, šis receptas įrodys priešingai. Skonis toks, kad norėsite pakartoti!
🧑‍🍳 Minimalios pastangos, maksimalus efektas. Išbandykite ir pasidalinkite savo kūryba!
4-5 porcijos:
A ingredientai:
100 g morkų
30 g česnako skiltelių
70 g svogūnų
2 XL dydžio kiaušiniai
1 a.š. Provanso žolelių
1/2 a.š. pipirų
B ingredientai:
250 g lašišos,(tinka šaldyta)
220 g sūdytos lašišos
C ingredientas:
150 g kokosų pieno
EIGA:
  • A ingredientus (daržoves pasmulkinti) sudedame į plaktuvo indą ir malame iki košelės. ZYLE 15sek./10. Palikti inde.
  • Į plaktuvo indą sudėti supjaustytą kubeliais žuvį ir suplakti ik vientisos rožinės masės. ZYLE 15sek./10.
  • Į šaltą troškintuvo indą įpilti alyvuogių aliejaus ir po pilną šaukštą dėti masės, formuojant kotletus. Uždengti ir troškinti 10 minučių.
  • Po to supilti grietinėlę ir dar patroškinti 6-7 minutes uždengus.
  • Kol troškinsis kepsneliai, pagepti karšto oro gruzdintuvėje moliūgo kubelius. Galima pakepti ir saliero šaknbies lazdeles. Valgyti su raugintais agurkais.

Jūsų dietistė Rita Šilenskienė