Obuoliniai keksiukai. Tinka keto

Obuoliniai keksiukai. Tinka keto

Obuolių keksiukai – sveikas skanėstas su visomis obuolių naudingomis savybėmis. Šis receptas tinka ir skubantiems greitai bei sočiai papusryčiauti, ir pasiimti keksiukus į kelionę užkandžiui, ir net pavaišinti svečius!

Kepiau juos vežtis į svečius, tai būtent šiuios keksiukus „nušlavė“ svečiai pirmus, o pirktiniais šakotis, liko liūdnas stovėtio ant stalo…

Obuoliai yra vieni iš labiausiai vertinamų vaisių dėl savo maistinių savybių, o mums jie prieinami visus metus. Juose gausu skaidulų, vitamino C, kalio ir įvairių antioksidantų, tokių kaip flavonoidai ir polifenoliai, kurie padeda kovoti su uždegimais, palaikyti sveiką širdį ir reguliuoti kraujo cukraus lygį.

Naudojant neluptus obuolius, galima gauti dar daugiau naudos. Būtent recepte rekomenduoju nelupti obuolių. Obuolių žievelėse yra daugiausia maistinių skaidulų ir antioksidantų. Moksliniai tyrimai rodo, kad būtent žievelėje randama daugiausia kvercetino – flavonoido, kuris turi priešuždegiminių ir antihipertenzinių savybių. Be to, žievelėse esantys triterpenoidai (gamtinės dervos) turi potencialių vėžio ląsteles slopinančių savybių.

Terminis apdorojimas šiek tiek sumažina vitamino C kiekį, tačiau dauguma kitų naudingų junginių išlieka stabilūs. Taigi, kepant obuolių keksiukus su neluptais obuoliais, ne tik mėgausitės jų natūraliu saldumu, bet ir gausite visas maistingųjų medžiagų naudas.

Obuoliniai keksiukai 25 vnt 

500 g obuolių skiltelių

100 g eritritolio ar ksilitolio

250 g maskarponės sūrio (galima keisti varške)

150 g natūralaus jogurto

1 a.š sodos ar kepimo miltelių

4 M dydžio kiaušiniai

400 g grikių miltų (keto versijai gali būti migdolų miltai)

EIGA:

  • Sudėti visus produktus (be miltų) į smulkintuvoi indą ir suplakti iki košelės. gali likti šiek tiek obuolių gabaliukų. Zylės kombainu: 10sek./6 greitis.
  • Suberti į gautą masę miltus ir išmaišyti. Zylės kombainu: 10sek./6 greitis.
  • Išpilstyti gautą tešlą į kesines silikonines formeles ir kepti apie 35min./170C su oro pūtimu. Atvėsinti ir tik tuomet išimti iš formelių.

Vieno keksiuko  (iš 25 vnt.) apytikslė maistinė vertė:

  • Kalorijos: 121,2 kcal
  • Baltymai: 3,8 g
  • Angliavandeniai: 14,7 g
  • Riebalai: 5,3 g

 

P.S Panašus receptas yra yra naujoje patarimų ir receptų knygoje šeimai „DRAKONO IŠMINTIS“ 

Jūsų dietistė

Rita Šilenskienė