Vasaros daržovių apkepas

Vasaros daržovių apkepas

Cukinijų ir kitų vasaros daržovių apkepas – idealus vasaros patiekalas. Šviežios cukinijos ir kitos daržovės suteikia šiam apkepui lengvumo ir gaivumo ir naudos. Jame gausu maistinių skaidulų (jei nepašalinsite cukinijos žievės, sėklų ir bulvių lupenų), vitaminų, mineralų (jei neperkepsite), kurie padeda išlaikyti gerą sveikatą. Cukinijos, česnakai, svogūnai ir bazilikai, naudojami šiame recepte, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, o alyvuogių ir kokosų nerafinuoti aliejai praturtina patiekalą sveikaisiais riebalais. Lengvai paruošiamas ir labai maistingas apkepas gali tapti jūsų vasaros valgiaraščio hitu.

VASAROS DARŽOVIŲ APKEPAS (Keto versija po receptu). REKOMENDUOJAMOS: 6 porcijos. 

Reikės:

1 jaunos cukinijos (800 g)

1 didelio svogūno (110 g)

2 šviežių bulvių (200 g)

3 skiltelių česnako (15 g)

2-3 šviežių šakelių bazilikų

3 v.š. alyvuogių aliejaus

4 v.š. grikių miltų (60 g)

4 XL kiaušinių

1 a.š. druskos

Skardai patepti 1 v.š. kokosų aliejaus

1 v.š.  grikių ar kitų begliutenių miltų

EIGA:

  • Cukiniją sutarkuoti smulkia tarka ir nusunkti perteklinį skystį. Tarkius sudėti į maišymo dubenį.
  • Į plaktuvo indą sudėti kiaušinius, česnakus, nuplautas bulves, svogūną, bazilikus, aliejų ir druskos. Suplakti iki košelės. (Zyle 15 sek./6). Išpilti į maišymo dubenį ir sumaišyti su tarkuota cukinija.
  • Suberti į tešlą miltus ir išmaišyti.
  • Skardelę patepti kokoso laiejumi, pabarstyti miltais ir supilti į ją paruoštą tešlą.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje 50 min./175C su oro pūtimu, kol gražiai paruduos paviršius.
  • Valgyti su raugintais agurkais ar natūraliu jogurtu.

   

Viso cukinijų apkepo kalorijų kiekis yra apie 1551 kcal.

  • Baltymai: 56.2 g
  • Riebalai: 90.7 g
  • Angliavandeniai: 138.4 g
  • Skaidulos: 21.6 g

Vienos porcijos kalorijų yra apie 258 kcal.

  • Baltymai: 9.4 g
  • Riebalai: 15.1 g
  • Angliavandeniai: 23.1 g
  • Skaidulos: 3.6 g

 

KETO VERSIJA: recepte nenaudokite bulvių, o grikių miltus galite keisti riešutų ar sėklų miltais. Taip pat galima nenusunkti cukinijų skysčio, o į tešlą įmaišyti 1 a.š. ksantano ar guaro gumos miltelių.

 

Jūsų dietistė

Rita Šilenskienė